Kennisplatform voor Oost Nederland

Overijssels transportbedrijf komt ludiek in actie tegen nijpend tekort aan vrachtwagenchauffeurs 


Geplaatst op 22 april 2018

Het in Lemelerveld gevestigde transportbedrijf Tielbeke wil de nieuwe generatie laten kennismaken met het vak van vrachtwagenchauffeur. De onderneming is daarom een ludieke actie gestart. Op 24, 25 en 26 april brengt een tweetal chauffeurs de hele dag middelbare scholieren naar school. 

Sinds 2016 is er een groeiend tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Dit komt onder andere doordat een groot aantal chauffeurs momenteel de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. De arbeidsplaatsen die vrijkomen, kunnen wegens weinig nieuwe aanwas niet tot nauwelijks worden opgevuld.
 
Inventiviteit
De krappe arbeidsmarkt vraagt om inventieve oplossingen. Jongeren enthousiasmeren voor een baan als vrachtwagenchauffeur is belangrijker dan ooit. Tielbeke heeft al enige jaren een goed aangeschreven interne opleiding en wil deze met de nieuwe actie, genaamd ‘De Tielbeke Taxi’, extra onder de aandacht brengen.

“Er zijn enorm veel mogelijkheden voor jongeren in de transport en logistiek. Een baan als vrachtwagenchauffeur biedt naast baangarantie bijvoorbeeld ook veel afwisseling”, aldus Robert Tielbeke, algemeen directeur van Tielbeke. 

Grote belangstelling
Het aantal aanmeldingen voor de actie van Tielbeke, toont aan dat er zeker jongeren zijn die de mogelijkheden willen onderzoeken. “De actie was nog maar net van start en we hadden de eerste aanmeldingen al binnen. Dat zegt wel iets over de belangstelling”, vertelt Daniëlle Boom, hoofd personeelszaken bij Tielbeke. Het aanmelden voor de actie kan overigens nog steeds: “Jongeren kunnen zich nog tot 22 april opgeven voor deelname via www.werkenbijtielbeke.nl/taxi”.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: