Kennisplatform voor Oost Nederland

Overname P. de Vries Installatietechnieken B.V. door VDK Groep

Geplaatst op 6 december 2021
Overname P. de Vries Installatietechnieken B.V. door VDK Groep

De VDK Groep B.V. uit Zwolle heeft na een zorgvuldige voorbereiding de aandelen van P. de Vries Installatietechnieken B.V. uit Leeuwarden overgenomen van de eigenaren Johan en Mathilde Meijer. Dat maakte bemiddelaar Marktlink Fusies & Overnames uit Drachten onlangs bekend.

P. de Vries Installatietechnieken B.V. uit Leeuwarden is een middelgroot installatiebedrijf met circa 100 medewerkers en bestaat meer dan 90 jaar. P. de Vries Installatietechnieken B.V. is een gerenommeerde speler in Leeuwarden en omstreken en verzorgt elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties. Daarnaast heeft het zich ontwikkeld tot een hoogwaardige speler in duurzame innovaties, zoals warmtepompen, LED-verlichting, PV-panelen en IR-panelen. Het bedrijf kent tevens een gespecialiseerde afdeling voor elektronische beveiligingen.

VDK Groep

Johan en Mathilde Meijer namen het bedrijf in 1992 over van hun vader Klaas Meijer. Het vertrouwen dat men binnen de VDK Groep als zelfstandige onderneming kan blijven opereren met behoud van naam en identiteit is een belangrijk criterium geweest voor de broer en zus om het bedrijf via bemiddelaar Marktlink Fusies & Overnames te verkopen aan de VDK Groep van eigenaar Frans van der Kolk.

Frans van der Kolk: “VDK Groep heeft een unieke filosofie, waarbij de medewerkers centraal staan en de bedrijven zelfstandig binnen de groep opereren met de voordelen van een groot bedrijf. De gespecialiseerde bedrijven binnen de VDK Groep bedienen klanten van ontwerp tot aan beheer en onderhoud. P. de Vries Installatietechnieken B.V. past precies bij deze filosofie”

VDK Groep sluit meerdere overnames binnen de installatiebranche niet uit. Van der Kolk: “De wet en regelgeving wordt steeds complexer voor bedrijven en de complexiteit van de technische installaties neemt steeds verder toe. Als zelfstandig regionaal installatiebedrijf zijn deze ontwikkelingen moeilijk bij te houden. Ook hebben bedrijven steeds vaker behoefte aan een totaalaanpak, waarin elektrotechniek, ICT, beveiliging en HVAC geïntegreerd worden aangeboden. VDK Groep heeft al deze expertises in huis. Daarnaast worden de bedrijven binnen de VDK Groep ondersteund bij de bedrijfsvoering die steeds complexer wordt zodat de bedrijven zich kunnen blijven focucussen op hun kernactiviteiten.”

P. de Vries Installatietechnieken B.V. blijft opereren vanuit hun locatie in Leeuwarden en Jeroen van der Geest blijft algemeen directeur. Johan Meijer: “Met de VDK groep is een partij gevonden met hetzelfde DNA, een belangrijke voorwaarde voor deze stap”.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: