Kennisplatform voor Oost Nederland

P8 Software BV in handen van Visma

Geplaatst op 6 januari 2023
P8 Software BV in handen van Visma

Sinds november maakt het Achterhoekse P8 Software onderdeel uit van Visma Nederland. Het Varsseveldse bedrijf is marktleider in het segment ruimtelijk vastgoed en was sinds 5 jaar een zelfstandige club. P8, wat staat voor Pacht krijgt hierdoor aansluiting bij één van de grotere softwareondernemingen in Nederland. Visma Benelux bestaat uit zo’n 45 bedrijven in de software-industrie. De Visma-groep had in 2021 een omzet van zo’n 2 miljard euro. Het Varsseveldse bedrijf P8 met slechts 14 medewerkers komt zodoende in een succesvolle groeimachine terecht.

,,Alhoewel we niet op zoek waren, zoekt Visma naar wat zij zelf noemen, leiders in bepaalde niches. We zijn helemaal niet groot, maar we groeiden de afgelopen jaren met meer dan 100% per jaar met een uniek product. Wij leveren ons product voornamelijk via abonnementsvormen, dat is wat Visma aanspreekt. Langlopende contracten met klanten, waarvoor ieder jaar zogenaamde recurrings (terugkerende omzetten) binnenkomen’’, aldus eigenaar Eric Heersink, die aanblijft als Managing Director.

Klanten

P8 Software heeft een groot aantal klanten, die vooral veel grond en grondgebonden vastgoed bezitten of beheren. Naast 10 provincies, bijna alle waterschappen, gemeenten, Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat zijn bijvoorbeeld in Oost-Nederland het Gelders Landschap en Kastelen, Stichting Twickel, Stichting Ijssellandschap, Het Overijssels Landschap klant. Andere voorbeelden zijn Nouryon (vh Akzo) die alle zoutwinning in Twente verzorgt, het overkoepelend orgaan van de kerken, havenbedrijven en veel grote rentmeesterskantoren. “Een belangrijk aspect in ons werk en meteen het meest onvoorspelbare is de overheid, met wetgeving, uitkoopregelingen en jurisprudentie. Denk alleen maar aan de stikstofmaatregelen, het Didam arrest en het gedoe rond de Omgevingswet. We zijn nu bijvoorbeeld druk met een platform om de lagere overheden te helpen met de uitvoering van het Didam-arrest.”    

P8 bij snelst groeiende softwarebedrijven

Naast pacht, erfpacht, aankoop, verkoop en onteigening ondersteunt het systeem ook alle wettelijke verplichtingen voor subsidie bij natuurbeheer, opbrengstverdeling van bossen, etc. In 12 jaar tijd is het systeem functioneel zo volmaakt dat het ook overal toepasbaar is, waar partijen met grond- en vastgoedbeheer te maken hebben. “Afgelopen week sloten wij nog een groot contract met netbeheerder Alliander. Naast de softwarekennis beschikken onze mensen over uitgebreide materiekennis’’, aldus de 54-jarige Heersink, die zijn bedrijf afgelopen maand bij de Main 50 nog tot de snelst groeiende ondernemingen van de Benelux gerekend zag worden.  

Al eerder verkocht Heersink, I-Real, een bedrijf actief in de Internet Of Things, daarna kocht hij zich in bij BakerWare in Emmen, dat in 2016 overging naar Centric. Een serial entrepeneur noemt hij zichzelf niet. ,,Het is een beetje een natuurlijk proces. Het ene bedrijf werd te groot voor mij, de ander werd opgeslokt door de marktleider. Voor P8 is vooral de weg naar volwassenheid belangrijk om samen te gaan met een grote partij. Onze grotere klanten zien dat graag, daarnaast hopen we met een grotere naam op de deur ook makkelijker technisch personeel aan te trekken’’.

Voor de toekomst voorziet Eric Heersink moeilijke keuzes. “We richten ons op de verdere integratie in de keten. Ons pakket kan de hele keten van taxatie tot transactie en van koopcontract tot contractbeheer dekken inclusief alle digitale handtekeningen die benodigd zijn. De complexiteit zit vaker in de organisatie dan in de techniek. Bij veel klanten zeg ik, stop met praten en start met doen!”  

www.p8.nl

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: