Kennisplatform voor Oost Nederland

Pentair viert 120-jarig jubileum met onthulling jubileum-pomp

Geplaatst op 12 april 2024
Pentair viert 120-jarig jubileum met onthulling jubileum-pom

Op vrijdag 5 april jongstleden vierde de Winterswijkse vestiging van Pentair haar 120-jarig jubileum met een feestelijke dag uit voor alle medewerkers. De dag begon met de onthulling van een speciale Jubileumpomp. Directeur Gerard Scholten: “We zijn trots op het bereiken van deze bijzondere mijlpaal.”

Op 5 april 1904 legde G.J. Nijhuis – samen met zijn compagnon Th. Wolf – de basis voor de huidige vestiging van Pentair in Winterswijk. Van kleine machinefabriek voor de textielindustrie groeide het bedrijf in meer dan een eeuw uit tot een wereldspeler op het gebied van watermanagement. Gerard Scholten: “We hebben ons ontwikkeld van lokaal familiebedrijf tot beursgenoteerd, internationaal bedrijf. Maar wat ik het mooiste vind is dat de kern van ons bedrijf altijd hetzelfde is gebleven. Die zit namelijk in onze mensen: de passie voor techniek. We hebben onze lange geschiedenis natuurlijk te danken aan al onze klanten, maar allereerst en vooral aan de loyaliteit en de inzet van onze medewerkers.”

Speciale Jubileumpomp

Om het jubileumjaar ook voor de buitenwereld een gezicht te geven heeft één van de beurspompen een feestelijke make-over gekregen. “We hebben in de afgelopen jaren al een Mondriaan-pomp en een Achterhoek-pomp gepresenteerd en voegen daar nu de Jubileum-pomp aan toe. Onze spuiter André Ruesink heeft de pomp in de kleuren van de Nederlandse vlag gespoten. Nederland wordt wereldwijd gezien als koploper op het gebied van watermanagement. Wij zijn trots dat ook wij daar met onze jarenlange kennis en ervaring een steentje aan bij mogen dragen. De oranje wimpel is een verwijzing naar ons koningshuis, maar is ook een knipoog naar onze oude Nijhuis huisstijl. En de kroon? Die staat voor de vele mooie projecten die wij de afgelopen decennia wereldwijd hebben gerealiseerd”, aldus Scholten.

28 september: Open Dag

De Jubileum-pomp is op 5 april feestelijk onthuld door Beau Kobus (jongste medewerker), Bert Kreeftenberg (oudste medewerker) en Gerrit Weijenberg (langste dienstverband). Scholten vervolgt: “Aansluitend hebben we alle medewerkers getrakteerd op een feestelijke dag uit met diverse activiteiten en een gezellige feestavond. Ook gedurende de rest van het jaar besteden we aandacht aan ons jubileum, zo hebben we een korte jubileumvideo gemaakt, is onze website uitgebreid met een pagina over de geschiedenis van ons bedrijf en organiseren we op 28 september een open dag. Tijdens die open dag is iedereen die graag een keer een kijkje achter de schermen van ons bedrijf wil komen nemen van harte welkom.”

Meer informatie: www.onzepompenmakenwijsamen.nl/jubileum

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: