Kennisplatform voor Oost Nederland

Persaldi breidt dienstverlening uit met HR-ondersteuning

Geplaatst op 22 december 2023
Persaldi breidt dienstverlening uit met HR-ondersteuning

Het in Almelo gevestigde Persaldi verzorgt de salarisadministratie voor werkgevers en administratie- en accountantskantoren. Daarnaast adviseert het bedrijf hen op alle gebieden rondom personeel en salaris. Naast de verzorging van en advisering bij salarisverwerking, positioneert Persaldi zich nu ook als HR-partner. “De uitbreiding richting deze dienstverlening is ontstaan door regelmatige vragen vanuit klanten en niet-klanten om ondersteuning bij HR-gerelateerde vraagstukken”, vertelt eigenaar Rik Dekkers.

“Onze HR-adviseurs kunnen bijvoorbeeld ondersteuning bieden in het geval van vervanging bij ziekte en hulp bij operationele zaken”, vervolgt Dekkers. “Daarnaast zijn ze inzetbaar op projectbasis; denk hierbij aan het maken van een vacaturetekst, opstellen van een personeelshandboek of inrichten van beoordelingssystematiek. Momenteel worden bijvoorbeeld voor een klant, wegens een overname, twee arbeidsvoorwaardenregelingen samengevoegd tot één arbeidsvoorwaardenreglement. Natuurlijk zijn de adviseurs ook bereikbaar voor het beantwoorden van korte vragen op het gebied van HR.”

Om hier vorm en richting aan te geven zijn Mandy Stege en Lineke Seppenwoolde in dienst getreden als HR-adviseurs, meldt de eigenaar van Persaldi. “Mandy en Lineke hebben beide de hbo-opleiding Human Resource Management succesvol afgerond. Tevens houden zij met trainingen en cursussen de actualiteiten bij. Ze beschikken zowel over kennis op het gebied van HR als op het vlak van salarisverwerking.”

Onderscheidende aansluiting salarisadministratie en HR
Voor het bieden van HR-dienstverlening is het niet noodzakelijk dat Persaldi eveneens de salarisadministratie verzorgt, aldus Dekkers. “Indien dit wel het geval is, sluit de integratie van HR hier naadloos op aan”, vertelt hij. “HR-gerelateerde aspecten hebben vaak namelijk directe invloed op de salarisverwerking. Daarnaast maken we gebruik van de software van Gearsoft. Hierdoor ontvangen we via de salarisadministratie een schat aan informatie, waarmee we verder kunnen adviseren op het gebied van HR. Onze veelzijdigheid is wat Persaldi echt onderscheidt. We kunnen feilloos schakelen tussen verschillende HR-disciplines en tegelijkertijd meedenken over de financiële gevolgen qua loonkosten.”

Oplossingen op maat
Een externe partij op het gebied van HR, zoals Persaldi, kan een neutrale en onpartijdige evaluatie geven van de HR-processen, meent Dekkers. “Dit biedt organisaties de mogelijkheid om een objectiever beeld van hun organisatie te verkrijgen. Daarnaast heeft elk bedrijf zijn eigen specifieke behoeften, uitdagingen en doelen. Daarom vinden wij het belangrijk om proactief mee te denken met onze klanten. Deze objectiviteit en klantgerichtheid resulteren in op maat gemaakte adviezen voor een optimaal resultaat.”

Persaldi biedt de mogelijkheid om HR-software te implementeren, die speciaal is ontworpen om het hele proces omtrent personeelsadministratie te optimaliseren. “Denk hierbij onder andere aan werving & selectie, onboarding, e-assessments en beoordeling & ontwikkeling. Deze software kan gekoppeld worden met de salarisadministratie, wat de gehele personeelsadministratie vereenvoudigt. Zo houdt u overzicht en controle over de HR-processen die spelen binnen uw organisatie.”

Toegewijde partner
“De HR-adviseurs van Persaldi zijn onafhankelijke, klantgerichte en veelzijdige partners met kennis van zowel HR- als salarisadministratie. Als u zoek bent naar een toegewijde partner die zich volledig inzet voor uw organisatie en op maat gemaakte oplossingen levert, eventueel afgestemd met de salarisadministratie, neem dan contact op met onze HR-adviseurs. Zij helpen u graag verder”, besluit Dekkers.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: