Kennisplatform voor Oost Nederland

Pieter van Vollenhoven heeft Kasteel Ruurlo geopend

Geplaatst op 26 juni 2017
Opening Kasteel Ruurlo 23 juni- vlnr prof mr Pieter van Vollenhoven, Monique Melchers, Hans Melchers, fotograaf Sander Stoepker

Vrijdag 23 juni heeft Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven samen met Hans en Monique Melchers de opening verricht van Museum MORE | Kasteel Ruurlo.

Het werk van een groot kunstenaar verdient een monumentaal thuis. Vandaar dat kunstverzamelaars Hans en Monique Melchers, initiatiefnemers van Museum MORE, hun Carel Willink-collectie ondergebracht hebben in Kasteel Ruurlo. Kasteel Ruurlo en het omliggende landschapspark zijn volledig gerestaureerd. Onder anderen zijn architect Cor Bouwstra, couturier Ronald Kolk en architect Hans van Heeswijk ingeschakeld om vijf eeuwen bouwgeschiedenis te combineren met moderne architectuur.

Kasteel Ruurlo is de tweede locatie van Museum MORE. Het museum opende 2 jaar geleden zijn deuren in Gorssel en ontvangt meer dan 100.000 bezoekers per jaar. Met de opening van Kasteel Ruurlo wordt een verder toename van de bezoekersaantallen verwacht.

Fotograaf Sander Stoepker

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: