Kennisplatform voor Oost Nederland

Pistache hergebruikt ingezameld plastic!

Geplaatst op 4 oktober 2018

Komende zaterdag, 6 oktober 2018, gaat mixstore Pistache plastic inzamelen om dit te hergebruiken en zo te voorkomen dat het plastic in het milieu terecht komt. Van het ingezamelde plastic worden nieuwe producten gemaakt als vazen, onderzetters, deurklinken, stoeptegels, pennen en munten.

Koffie
Deze inzamelactie is onderdeel van het Sustainable Living Festival dat op 6 oktober as. voor de tweede keer in Zwolle wordt gehouden. Lever je deze dag vijf plastic flessen in (let op, voorwaarde is dat deze schoon zijn) dan ontvang je bij Pistache een gratis kopje koffie. Hylke Thiry van Pistache: ‘Het is voor nog een try-out. De bedoeling is wel dat we in Zwolle op grote schaal ons eigen plastic gaan verzamelen, inleveren en weer nieuwe producten van gaan maken. Zo voorkomen we verspilling en onnodige milieubelasting. Mensen die plastic inleveren kunnen hun email-adres bij ons achter laten, zij krijgen dan een uitnodiging als het eerste nieuwe product van gerecycled plastic bij ons in de winkel ligt.’

Festival
Het Sustainable Living Festival is een initiatief van Pistache en FRISGROEN. Hylke: ‘Wij willen bezoekers bewust maken van de mogelijkheden op het gebied van fair fashion, eerlijk en schoon produceren of het hergebruik van grondstoffen. Eerlijk, duurzaam en vooral ook verrassend.’ Van 11.00 uur tot 17.00 uur staan bij Pistache eerlijke mode en producten een dag lang in het zonnetje. Duurzame mode wordt steeds meer mainstream. Het is mogelijk een binnenstadswandeling te maken langs winkels die duurzame mode en producten aanbieden. Meer informatie over dit festival en het hieraan gekoppelde programma vind je op www.slzwolle.nl . ‘Kom zaterdag naar Pistache en breng je plastic mee’ zo luidt de oproep. Mens, klimaat en natuur gaat immers iedereen aan het hart.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: