Kennisplatform voor Oost Nederland

Planting Power uit Almelo lanceert innovatief product in gezondheidsindustrie

Geplaatst op 26 januari 2021
Planting Power uit Almelo lanceert innovatief product in gezondheidsindustrie

Met gerenommeerde klanten als Google, Thuisbezorgd, Talpa, Nintendo en Siemens, weet Planting Power als geen ander hoe het is om te opereren op het allerhoogste niveau. Maar met de aanstaande onthulling van de ‘Respira’ staat het Almelose bedrijf nu zélf aan de vooravond van een internationale doorbraak. En dat in een domein dat, zeker nu, iederéén bezighoudt: de gezondheidsindustrie. Want de Respira helpt zelfs tegen corona.

De Respira is een innovatief product dat optimaal gebruik maakt van de kracht van planten om een gezonde omgeving te creëren in binnenruimtes. Daarmee heeft het een positieve werking op verschillende en veelvoorkomende gezondheidsklachten. De Respira is een kleine plantenwand voor thuis of op het werk, die de lucht op een actieve manier filtert en bevochtigt. Hierdoor stijgt de luchtvochtigheid in een ruimte. Deze is – met name in de wintermaanden – erg laag, en droge lucht kan nare fysieke klachten tot gevolg hebben. De Respira voorkomt daarmee bijvoorbeeld een droge huid of ogen, een zere keel en hoofdpijn. “Maar het is ook gewoon een heel mooie plantenwand om te zien”, zegt Joost Reuvers van Planting Power.

Al $40.000 binnen
De start is in ieder geval veelbelovend. Mede dankzij de wereldwijd bekende crowdfundingsite Kickstarter is Planting Power, dat samenwerkt met een Canadese partner, al verzekerd van de eerste $40.000 aan verkochte producten. De lancering van de Respira is dinsdag 26 januari om 14.00 uur en geldt in eerste instantie voor Europa en Noord-Amerika.

Schadelijke stoffen verdwijnen uit het milieu
In feite is de Respira gewoon een versneller van een natuurlijk proces. Planten zuiveren de lucht en voeren de schadelijke stoffen af via de wortels. Het zijn stoffen die je niet in je lichaam wil hebben, en die dus niet in een kantoor of woning rond moeten zweven. De Respira zorgt voor een enorme versnelling hiervan door de stoffen direct bij de wortels te brengen en draagt daarmee significant bij aan een gezondere ruimte.

Minder snelle verspreiding van corona
Stofjes die ronddwarrelen in de lucht, inmiddels is het een alledaags gegeven. Het coronavirus beheerst de complete wereld. De Respira zorgt voor een minder snelle verspreiding. “Een hogere luchtvochtigheid zorgt ervoor dat virusdeeltjes zich beter hechten aan de vochtigheid in de lucht. Daardoor worden die deeltjes zwaarder en vallen ze sneller op de grond. Dat is nu dus het probleem met corona: het blijft heel lang zweven in de lucht. Hoe vochtiger de lucht, hoe eerder het virus de grond raakt en hoe minder besmettelijk het is”, legt Reuvers tot slot uit.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: