Kennisplatform voor Oost Nederland

Praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren start in april

Geplaatst op 23 januari 2018
Praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren start in april

Installateurs en bouwkundigen kunnen op 3 april 2018 starten met een onmisbare kennisupdate. Tijdens de driedaagse praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren van stichting KERN delen experts in energieneutraal bouwen hun ervaring over energie-efficiënte ontwerpen en de aandachtspunten bij de uitvoering. Een praktijkcursus van experts voor experts, met internationaal erkend vakdiploma.

Bij het bouwen volgens de Trias Energetica met een luchtdichte, hoogwaardig geïsoleerde schil en energieleverende ramen moeten gebouw en installaties goed op elkaar zijn afgestemd. Deze praktijkcursus focust op de integrale samenhang in de energiebalans van een gebouw. Dat is dé sleutel voor een succesvolle omschakeling van de bouw- en installatiebranche naar energieneutraal bouwen.

Daarom starten de cursisten, bouwkundigen én installateurs, op de eerste cursusdag samen. Dag 2 en 3 staan in het teken van de specialisaties installatietechniek of bouwkunde. Wetenschappelijke kennis en de bouwpraktijk gaan daarbij hand in hand.

Praktijkcursus van experts voor experts
De docenten zijn doorgewinterde experts, ieder met hun eigen specialisme. Clarence Rose: passiefhuistechnologie, Henk Wegkamp: betaalbaar energetisch bouwen en Carl-peter Goossen: integraal ontwerp- en bouwproces. In deze interactieve cursus delen zij hun ervaringen over (bijna) energieneutraal bouwen en wat er bij de uitvoering van BENG, NoM of passieve gebouwen allemaal speelt.

Alle aspecten (bijna) energieneutraal gebouw aan bod
Naast de interdisciplinaire basis van comfortabel en betaalbaar energieneutraal bouwen met passiefhuistechnologie, gaan de installateurs dieper in op onder meer balansventilatie en energiezuinig verwarmen en koelen. De bouwkundigen verdiepen zich in isolatietechniek en de daarbij behorende bouwfysica. De ervaringen van de docenten, demonstraties van materialen en technieken en het bezoek aan twee energieneutrale projecten helpen de cursist om op de opgedane kennis te kunnen vertrouwen en verder te bouwen.

Cursus met internationaal diploma
De startdag voor beide groepen is 3 april 2018. Dag 2 en 3 voor de specialisatie gebouwschil zijn 10 en 11 april. Dag 2 en 3 van de specialisatie installatietechniek zijn 5 en 11 april. De examentraining is op 16 mei en het examen zelf op 25 mei 2018.
De opleiding kost 690 euro en deelname aan het examen 250 euro. Cursuslocatie is Ede.

De opleiding van het Passive House Institute is voor de Nederlandse markt vertaald en aangepast en wordt gegeven door stichting KERN. Wie slaagt ontvangt het internationaal erkende en gewaardeerde certificaat Passiefhuis Vakman.
Op de website van stichting KERN meer informatie over de cursus.

Fotobijschriften: Docent Henk Wegkamp tijdens de praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren van stichting KERN over betaalbaar energetisch bouwen.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: