Kennisplatform voor Oost Nederland

Previder en Lesscher IT voltooien fusie

Geplaatst op 4 april 2017
Previder en Lesscher IT voltooien fusie

De fusie van Previder en Lesscher IT, die in december 2016 door de moedermaatschappij Odin Groep werd aangekondigd, is binnen recordtijd voltooid. De activiteiten van beide bedrijven zijn volledig geïntegreerd in een gezamenlijk portfolio. Door de samensmelting ontstaat een krachtig team van 120 IT-specialisten waarmee het nieuwe Previder zijn klanten een volledig end-to-end aanbod van managed IT-diensten kan leveren, van werkplek tot in de cloud.

De Odin Groep voegt Lesscher IT en Previder samen om een stevige basis te leggen voor toekomstige groei. Tim Timmerman, voormalig directeur van Lesscher IT, en nu operationeel directeur van Previder: “Beide organisaties werkten al jaren intensief samen omdat zij gemeenschappelijke klanten hebben en hun portfolio’s overlappen. Binnen drie maanden hebben we de medewerkers, processen en tools geïntegreerd. Dat spannende proces is gelukkig erg soepel verlopen en toont de slagkracht van onze organisatie aan.”

Hybride cloud-provider
Previder leverde al datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten voor bedrijfskritische applicaties, en voegt daar nu werkplekbeheer, een IT-projectorganisatie en detachering aan toe. De nieuwe organisatie wordt daarmee een volledige end-to-end IT-partner die klanten kan ondersteunen bij al hun IT-gerelateerde uitdagingen. Volgens Eric Vredeveldt, commercieel directeur van Previder, kan het bedrijf daardoor nog beter aan de marktvraag voldoen: “Onze klanten nemen naast cloud- en connectiviteitsdiensten steeds meer werkplek gerelateerde diensten af, zoals virtuele desktops. We kunnen nu lokale IT infrastructuur van een klant eenvoudig koppelen aan cloud omgevingen en deze totaaloplossing volledig beheert aanbieden. Daarmee hebben onze klanten één centraal aanspreekpunt voor al hun dienstverlening.”

Toekomstplannen
Alle cloudoplossingen van Previder worden geleverd vanuit de eigen twin-datacenters in Nederland. Dit is een schaalbaar en betrouwbaar fundament voor bedrijfskritische applicaties en garandeert dat privacygevoelige gegevens altijd veilig binnen de landgrenzen blijven. Nu de fusie is afgerond, zal Previder verder investeren in het uitbreiden van zijn dienstenaanbod met nieuwe innovatieve oplossingen. Vredeveldt: “Met het nieuwe Previder kunnen wij voor onze klanten veel meer IT-vraagstukken beantwoorden. Dat doen we met dezelfde persoonlijke aanpak, betrokkenheid en directe lijnen, maar nu van werkplek tot in de cloud.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: