Kennisplatform voor Oost Nederland

Prijswinnaars meubeltentoonstelling ROC van Twente bekend

Geplaatst op 28 juni 2017
Prijswinnaars meubeltentoonstelling ROC van Twente bekend

Tijdens de officiële opening van de meubeltentoonstelling op ROC van Twente zijn de prijswinnaars van de wedstrijden bekend gemaakt. De wedstrijd kent dit jaar drie categorieën en een aanmoedigingsprijs voor de student die uitzonderlijke inzet heeft getoond.

De winnaars
De overwinning in groep 1 – Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer (niveau 2) werd behaald door Jordi Pederetti (Enschede). Hij maakte een strak en netjes afgewerkt dressoir in een eigentijdse kleur. Stan Endeman (Luttenberg) behaalde de tweede prijs. Hij maakte indruk met zijn mooie meubel qua design en materiaal. Rutger de Vries (Enter) maakte een tv-meubel in een moderne look.

In groep 2 – Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer/ (niveau 3) behaalde Niels Snijders (Harbrinkhoek) de eerste plaats met een bijzonder gemaakt dressoir. De tweede plaats was voor Jesse Vrerink (Fleringen). Hij gebruikte voor zijn goed afgewerkte hangkast mooi materiaal. Robbin Langenbarg (Borculo) behaalde de derde plaats met een klassiek meubel in een modern jasje.

In groep 3 – Ontwerpend meubelmaker (niveau 4) is de eerste plaats behaald door Karlijn Hammink (Almelo). De jury vond haar werkstuk een verrijking voor de woonkamer. De tweede plaats was voor Bas Simons (Goor). Hij maakte een oud meubel met moderne functionaliteiten. Martijn Kobes (Vriezenveen) ging er met de derde plaats vandoor. De jury was erg tevreden over zijn strakke bureau.

De aanmoedigingsprijs wordt dit jaar uitgereikt tijdens de diploma uitreiking.

De jury bestond dit jaar uit:

–          Marc Essink, praktijkopleider en productieleider bij Nijboer Design en interieur uit Mariënheem

–          Elco Heuvel, ontwerper/werkvoorbereider bij Yalp playgrounds uit Goor

–          Ramona Bruggink – Borggreve, Hoofd Verkoop bij Alex Roord  interieuradvies en woninginrichting uit Oldenzaal

‘Onze algemene indruk is positief. We hebben bijzondere werkstukken gezien. De studenten hebben weer veel moeite gedaan om een goed meubel af te leveren’, aldus de jury.

Gezamenlijk initiatief
Dit jaar organiseert het MBO College voor Bouw, Infra & Interieur voor de zeventiende keer de meubeltentoonstelling. Studenten presenteren hun eindexamenwerkstukken in De Gieterij in Hengelo. Met deze presentatie sluiten de studenten hun opleiding af. De tentoonstelling vindt plaats van vrijdag 16 juni tot en met woensdag 28 juni 2017. Openingstijden zijn van 10.00 tot 22.00 uur.

De tentoonstelling wordt georganiseerd door ROC van Twente en het Samenwerkingsverband Meubelindustrie Twente/Salland.

ROC-studenten laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Op het ROC van Twente leren zij een echt beroep en krijgen ze ruimte om zichzelf te ontwikkelen: onder andere in projecten samen met andere studenten. Maar ook in lessen met de docent of tijdens stages. Door het maken van hun eigen werkstukken ervaren de studenten hoe het voelt om straks echt aan het werk te zijn.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: