Kennisplatform voor Oost Nederland

Probeeractie elektrische vrachtfiets voor ondernemers in de binnenstad

Geplaatst op 7 december 2017

De Beter Benutten regio’s Zwolle – Kampen, Twente en Stedendriehoek komen met een vrachtfietsactie voor ondernemers in de stad die (bijna) dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad vervoeren. De actie start op 6 december aanstaande in Zwolle.

Een vrachtfiets is in de (binnen)stad minstens net zo snel ter plekke als een bestelwagen en komt op plaatsen waar men met de auto soms niet eens kan komen. De vrachtfiets is milieuvriendelijk en ook nog eens goedkoper in gebruik. Een groot deel van de goederen dat in en uit de stad wordt gebracht, kan in principe met een vrachtfiets worden vervoerd.

Emissievrij
In het programma Logistiek van Beter Benutten neemt stadslogistiek een belangrijke plaats in. Zo lopen in Zwolle, Deventer en Enschede programma’s om schone en efficiënte stadslogistiek te stimuleren. In juni van dit jaar ondertekenden de drie gemeenten al de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek (Green Deal ZES) met als doel emissievrij bevoorraden van de binnenstad in 2025. De elektrische vrachtfiets kan hier dus zeker een bijdrage aan leveren.

Probeeractie + aanbieding
De vrachtfietsactie is voor ondernemers uit de regio Zwolle – Kampen, Stedendriehoek of Twente die (bijna) dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad vervoeren. Zij kunnen een week lang gratis een elektrische vrachtfiets proberen. De slimme krachtpatser voor transport. Bevalt ie? Dan krijgt de ondernemer van Beter Benutten € 1000,- korting op de aanschaf van de eerste vrachtfiets. Ondernemers kunnen zich aanmelden via het online formulier op vrachtfietsactie.nl. De aanbieding start op 6 december in de regio Zwolle – Kampen en duurt twee maanden. Daarna volgt deze gratis proefperiode in de andere twee regio’s. De actie is een samenwerking tussen de drie Beter Benutten regio’s en aanbieders Urban Arrow, Centaur Cargo, Busy Bike, Hoj en in Zwolle Scholten Fietsgoed.nl

Officiële startsein
Woensdag 6 december geeft wethouder Michiel van Willigen het officiële startsein van de vrachtfietsactie. Hij doet dit rond 16.30 uur tijdens de themamiddag mobiliteit in de raadzaal van het stadhuis in Zwolle. De media zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De aanbieders van de vrachtfietsen of trailer en enkele ondernemers die een vrachtfiets of trailer gaan proberen zijn ook aanwezig.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: