Kennisplatform voor Oost Nederland

Produvar; infrastructuur voor maatwerkproductie

Geplaatst op 28 april 2016
Produvar; infrastructuur voor maatwerkproductie

Post-its, werkbriefjes, eindeloos gegevens overtypen. Het behoort binnen veel productiebedrijven tot de dagelijkse workflow. Als het aan Niek Oost ligt is dat voorbij. Met Produvar ontwikkelde zijn  bedrijf een uitgebreid ordervolgsysteem waarmee orders efficiënt kunnen worden ingepland, van offerteaanvraag tot facturatie.

Produvar maakt het voor maatwerkproductiebedrijven – zoals producenten van keukenbladen, (tuin)meubels, metaalconstructies, kozijnen, dakgoten et cetera – mogelijk de voortgang van het productieproces zorgvuldig te bewaken. ‘Met hetzelfde aantal personeelsleden kan daardoor meer werk worden gedaan’, stelt Oost. In het pakket kunnen onder meer klantspecifieke prijs- en kortingsafspraken, productieplanning en -tracking, provisieberekening plus alle stappen in het productieproces worden ingevoerd.

Online product designer
‘Een online product designer met CNC-aansturing maakt deel uit van het systeem, dat dus duidelijk meer is dan alleen een administratief pakket’, vertelt de inwoner van Bedum. Maar ook op administratief gebied heeft het pakket een aantal prettige verrassingen in petto. Zo kunnen vertegenwoordigers onderweg via mobiele toegang tot het systeem direct orders plaatsen, is het voor klanten mogelijk om online prijzen te berekenen – bijvoorbeeld van een keukenblad – en kunnen grotere bedrijven rapportages met het systeem genereren.

Oost startte veertien jaar geleden het bedrijf Oostsoft, een ontwikkelaar van webapplicaties voor het bedrijfsleven. Al in 2004 werd in samenwerking met de producent van betonelementen Evolve Productions BV uit Tynaarlo begonnen met de ontwikkeling van Produvar. Twee jaar geleden werd het pakket volledig herontwikkeld en nu het zich in de praktijk bewezen heeft, wil Oost het samen met zijn vier collega’s breder in de markt gaan zetten bij kleine tot middelgrote productiebedrijven.

Betaalbaar en gebruiksvriendelijk
‘Het is een branche waar investeringen in automatisering als gevolg van de economische crisis lange tijd zijn achterbleven. Met Produvar hebben we een betaalbaar systeem dat de producent  uiteindelijk veel tijd en geld gaat besparen. Doordat we op basis van nieuwe technieken in de cloud werken, ontwikkelen onze klanten automatisch met ons mee. Het is bovendien veiliger dan werken via een eigen server – er gaat geen waardevolle informatie verloren bij brand of diefstal – en dure investeringen in hardware zijn niet nodig.’

Efficiencyslag
Door het complete productieproces geheel op maat te laten inrichten met behulp van Produvar zullen productiebedrijven een behoorlijke efficiencyslag maken, verzekert Oost. ‘Alle stappen in het productieproces worden in één systeem ingevoerd. Zo wordt de originele invoer van de  offerteaanvraag gebruikt om de onderdelen te produceren. Omdat bij het ontwikkelen van Produvar de gebruiker als uitgangspunt diende, is het ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk en daardoor zijn taken eenvoudig overdraagbaar op collega’s. Bij vakantie of ziekte kan het productieproces gewoon doorgaan.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: