Kennisplatform voor Oost Nederland

Prof. Dave Blank adviseur onderzoek Saxion

Geplaatst op 7 juni 2018

Prof . Dr. Ing. D.H.A. (Dave) Blank wordt per 1 juni adviseur van het College van Bestuur van Saxion. Hij gaat het toegepast onderzoek verder ontwikkelen dat is ondergebracht in de nieuwe Saxion Research and Graduate School. Dave Blank doet dit naast zijn functie als wetenschappelijk ambassadeur van de Universiteit Twente. 

Dave Blank: “Het HBO en in het bijzonder Saxion ligt mij als alumnus na aan het hart en op deze wijze kan ik een grotere bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling in Oost Nederland. Naast de Universiteit Twente, die fundamenteel en toegepast onderzoek verricht, speelt Saxion een grote rol op het terrein van toegepast onderzoek in samenwerking bedrijven en instellingen en het masteronderwijs.

Wij gaan ervoor zorgen dat bedrijven, instellingen en overheden in onze regio nog meer gebruik maken van de onderzoekkracht van beide topinstellingen. Daarmee kan Oost Nederland echt een verschil gaan maken”. 

Bestuursvoorzitter Anka Mulder van Saxion is heel erg blij met de komst van Dave Blank: “Hij brengt een enorme ervaring, kennis en een groot netwerk met zich mee. Daarmee gaat hij helpen om het toegepaste onderzoek te versterken. Dat is belangrijk voor Saxion zelf, onze samenwerking met de UT en vooral ook voor de regio”.

Ook Victor van de Chijs, voorzitter van het College van bestuur van de Universiteit, is verheugd over de samenwerking. “De Universiteit Twente en Saxion dragen een grote verantwoordelijkheid om de regio via onderzoek en innovatie economisch te versterken. Samenwerking tussen beide instellingen is super belangrijk om zo nog meer maatschappelijke impact te creëren”

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: