Kennisplatform voor Oost Nederland

Professionaliseringsslag voor VTS Group: ‘Klant profiteert van vele synergievoordelen’

Geplaatst op 18 januari 2023
Professionaliseringsslag voor VTS Group : ‘Klant profiteert van vele synergievoordelen’

“We hebben een mooie professionaliseringsslag gemaakt”, zo typeert Ivo van Hal de derde verhuizing van de VTS Group in vijf jaar tijd. Samen met Björn Wolters is Van Hal eigenaar van de ‘one-stop-shop voor technische oplossingen’ die inmiddels in Beek is neergestreken. Wat begon als onderneming in technische detachering is inmiddels een organisatie met vier specialistische disciplines. Tijd voor een gesprek.

Van Hal: “De kracht van ons team is dat er heel veel synergie in zit. De mechanical engineers zitten naast de software engineers en hardware engineers en we werken bijna uitsluitend met eigen monteurs: door die combinatie kunnen we complexe uitdagingen oplossen en zijn we een ‘one-stop-shop’ voor klanten uit de industrie.”

Industriële automatisering


Van Hal licht de specialismen toe: “De tak industriële automatisering bestaat uit een team van 25 specialisten op het gebied van software engineering, hardware engineering, veldmonteurs en paneelbouwers. We zijn Siemens Certified Partner en mogen voor dit merk energiedistributiesystemen bouwen. Daardoor kunnen we meedoen in projecten op het gebied van de energietransitie: er is een grote markt voor het elektrificeren van systemen.”

Technisch support


Het tweede specialisme is support: het ondersteunen van de technische dienst van bedrijven. Van Hal: “Hier is ontzettend veel vraag naar. Onze mechatronische monteurs kunnen een paar dagen, weken of langer ingeleend worden. Wij onderscheiden ons doordat we zelf alle technische kennis in huis hebben. Bovendien zijn onze monteurs self supporting: ze komen bij de klant met een bus vol gereedschappen. Zijn er daarnaast speciale gereedschappen nodig, dan schakelen we onze werkplaats in.”

Projectondersteuning


Het derde specialisme draait om projectondersteuning. “Onze mensen voorzien klanten van ondersteuning op het gebied van engineering, machinebouw en machineveiligheid. Onze mechanical engineers zijn opgeleid als TUV Certified Safety Engineer: ze geven advies en maken risico-inventarisaties, zodat machines veilig gebruikt kunnen worden. Bovendien denken ze mee over productieautomatisering en robotisering. Wij zijn voorbereid op complexe engineeringsvraagstukken.”

Watertechnologie

Het jongste specialisme van de VTS Group is watertechnologie. Van Hal: “Björn zag 2,5 jaar geleden een kans om iets op te bouwen in de waterwereld. Alle voorwaarden om hierin succesvol te zijn hadden we al in huis, in de vorm van onze mensen. We richten ons op het renoveren en nieuwbouwen van rioolgemalen en het maken van besturingskasten voor sluizen en bruggen. We werken als hoofdaannemer voor overheden en semioverheden. Dankzij het vertrouwen van onze opdrachtgevers hebben we inmiddels een mooi portfolio aan referentieprojecten opgebouwd, zodat we ook in aanbestedingen mee kunnen schrijven op grotere werken.”

Groeimodel

Van Hal en Wolters zoeken de groei van de VTS Group vooral in technische uitdagingen en projecten. “We kijken wat onze mensen kunnen en bewegen die kant op richting de markt. Hierdoor ontstaan nieuwe kansen. Een belangrijke factor voor groei is dan ook: wat kunnen we binnenhalen aan technische specialisten? We zijn in de hele linie op zoek naar mensen. Ons team is snel, flexibel en proactief en gewend aan veel vrijheid en verantwoordelijkheid, onze specialismen zijn zelfsturende business units. Onze specialisten zijn bovendien wereldwijd actief: we werken voor partijen die internationaal opereren.”

Vertrouwen


VTS Group beweegt zich op terreinen waar volop werk is. Van Hal: “Denk aan productie-automatisering door het personeelstekort, de aandacht voor machineveiligheid, Nederland voorzien van gerenoveerde rioolgemalen, maar ook de energietransitie en energiedistributie. Wij zijn uniek omdat we mee-ontwikkelen vanaf de engineering tot en met de installatie van systemen bij de klant. Waar de gemiddelde monteur afhaakt nu installaties steeds groter, zwaarder en complexer worden, maken wij juist het verschil. Dat, in combinatie met een mooie klantenkring én de ondernemende mensen die ons team vormen, geeft volop vertrouwen voor de toekomst.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: