Kennisplatform voor Oost Nederland

Professioneel social media team actief tijdens Military Boekelo-Enschede

Geplaatst op 4 oktober 2016
Military Boekelo-Enschede

Military Boekelo-Enschede was vijf jaar geleden het eerste topsport evenement uit Overijssel dat contact opnam met Christian Fictoor, social media expert uit Twente. De vraag was simpel ‘kunnen jullie ons helpen met professionelere inzet van social media voor ons evenement?’ Het antwoord was duidelijk, natuurlijk kon dat! Het Social Media 4 Events team, dat werd opgezet door Christian Fictoor in samenwerking Menno Both, is inmiddels voor het vijfde jaar bij het evenement betrokken. De Facebook pagina van Military Boekelo-Enschede telt inmiddels meer dan 12.500 volgers.

Werkomgeving
Het Social Media 4 Events team bestaat uit social media professionals met een passie voor events. Christian Fictoor: “Ik heb zelf vele tientallen events georganiseerd en/of gecoördineerd. De belangrijkste personen binnen ons team en ikzelf weten hoe een evenement ‘werkt’. Wat de potentiele drempels zijn. Een heel praktisch voorbeeld is alleen al de huisvesting op een evenemententerrein. Je moet, samen met de organisator van een event, zorgen voor een voor beide partijen optimale werkomgeving.”

Bereik
Dit jaar komt het team voor het vijfde jaar in actie voor het grootste business, sport en pleasure evenement van Overijssel; Military Boekelo-Enschede. “Daar zijn wij best een beetje trots op” zegt Robert Zandstra, voorzitter van Military Boekelo-Enschede. Hij vervolgt: “Het was mooi om te zien dat na enkele jaren ook andere sport-evenementen begonnen met het inzetten van het social media team van Christian en Menno. Voor ons heeft de inzet van social media geen windeieren gelegd. We hebben het communicatiebereik enorm kunnen uitbreiden, we bereiken via social media letterlijk meer dan 1 miljoen mensen in een week. Nationaal en internationaal. Dit jaar gaan we uiteraard weer proberen om nog meer mensen te enthousiasmeren voor ons mooie evenement!”

Social Media
Mensen die het team in actie willen zien moeten de social media-kanalen van Military Boekelo-Enschede goed in de gaten houden. Naast op Facebook en Twitter is het evenement vanaf dit jaar ook op Instagram te vinden. De officiële hashtag van het evenement is dit jaar #MBE16. Mensen die interessante berichten posten komen ook nog eens voorbij op de grote schermen op het evenemententerrein van Military Boekelo-Enschede.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: