Kennisplatform voor Oost Nederland

Programma Het Grootste Kennisfestival van Nederland is rond

Geplaatst op 21 maart 2016
innovate kennisfestival deventer

De organisatie van Het Grootste Kennisfestival van Nederland, dat op 25 mei in Deventer plaatsvindt, laat met trots weten dat het programma met de komst van Joris Luyendijk rond is. Het festival wordt van 13 tot 23 uur gehouden in het Havenkwartier Deventer. Met sprekers als Jan Rotmans, Ruud Koornstra, Martijn Aslander, Rob Wijnberg en Rutger Bregman (De Correspondent), Arend Ardon, Desiree Driesenaar, Remmelt Schuuring, Geanne van Arkel, Gijs van Wulfen, Tom de Ruyck, Hans van der Loo, corporate antropologen Danielle Braun en Jitske Kramer, Martijn Arets, Theo Hendriks, Lucas Schroder, Yousri Mandour, Janneke Verwey, Ringo Ossewaarde, Thomas Blekman en Lucas de Man die afgelopen week nog te zien was in VPRO’s Tegenlicht, was het programma al ruim gevuld. Nu is het dus compleet en wordt er gewerkt aan een zorgvuldig geplande dag-programmering die binnenkort via de website bekend wordt gemaakt. Inmiddels is circa driekwart van de toegangskaarten verkocht.

Innovatie als thema
Het thema van de dag is !NNOVATE. Er is gewerkt met allerlei partners bij de invulling van het festival. Belangrijk daarin waren Managementboek en de provincie Overijssel. Voor beide gold dat innovatie het overkoepelende thema moest zijn. Bij Managementboek lag de nadruk op organisatievormen en businessmodellen en bij de provincie wat meer op bestuurlijke vernieuwing. En dan niet alleen gericht op het beantwoorden van de waarom-vraag maar ook op actie in de praktijk. Niet alleen informeren, maar juist inspireren en de bezoekers ook echt op weg helpen om concreet invulling te geven aan innovatie binnen hun organisatie. En dan maakt het niet uit of zij in een profit of non-profit organisatie werkzaam zijn.

Aan de slag in een expeditie
Bijzonder aan het festival is dat er gewerkt wordt met experimenten in de vorm van expedities. Organisaties kunnen vooraf een vraag indienen waarmee eigen expeditieteams eventueel met behulp van experts  aan de slag gaan. Terwijl het festival om 13.00 uur daadwerkelijk van start gaat, komen de teams vooraf bij elkaar om te brainstormen over de gestelde vragen. Tijdens het festival dat tot ’s avonds elf uur duurt gaan de teamleden gericht op zoek naar kennis om de ’s ochtends bedachte ideeën aan te scherpen en te verbeteren.

Een heuse festivalsfeer
Een festival zou geen festival zijn zonder muziek en theater. Naast nationale en internationale topsprekers kunnen bezoekers genieten van verschillende bandjes die op het punt van doorbreken staan of op een hele innovatieve manier met hun vak bezig zijn. De dag start met een big band en wordt afgesloten met een feestband. Tussendoor een aantal singer-songwriters en gitaarbandjes. De hele dag is er van alles te eten en te drinken. Er zijn vijf podia, groot en klein, binnen en buiten, in theaters en in speciale tenten.

Big hairy goal
Het idee voor het festival ontstond op Lowlands tijdens het kijken naar een bandje. Tegelijkertijd was er een lezing van een UT-professor. Een lezing op een muziekfestival? Dan kan het ook andersom. Muziek op een festival met allemaal lezingen. Het idee voor het kennisfestival was geboren. In 2014 was het nog een zogenaamde ‘big hairy goal’. Over twee maanden is het zover. Na het organiseren van allerlei series van workshops die worden afgesloten met een groot congres nu dus een heus festival. In een echte festivalsetting met meer dan vijf podia en een pontje in de Deventer haven waarop workshops worden gegeven, staat inmiddels een programma met meer dan 30 sprekers.

Het Grootste Kennisfestival van Nederland wordt op 25 mei 2016 door Regio Academy georganiseerd van 13.00 tot 23.00 uur in het Havenkwartier van Deventer. Het thema is !INNOVATE. Waarbij de nadruk ligt op Nieuwe Businessmodellen & Organisatievormen, Transformatie, Duurzaamheid, Online marketing en Bestuurlijke vernieuwing. Op een vijftal podia zijn nationale en internationale sprekers niet alleen te horen maar ook te spreken. BNR Nieuwsradio zal een live uitzending vanaf het festival verzorgen. Ook spelen er allerlei bandjes en is er van alles te eten en te drinken. Kaarten kosten 195 euro en zijn verkrijgbaar via de website. Let’s !Innovate.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: