Kennisplatform voor Oost Nederland

Programma van de Zwarte Cross 2016 compleet

Geplaatst op 27 mei 2016
Zwarte Cross Fotografie Bart Heemskerk

Kensington groeide in de afgelopen jaren uit tot een band van wereldformaat. Ze verkochten maar liefst vijf keer Ziggo Dome uit. De Zwarte Cross vindt in Kensington een geweldige headliner voor de vrijdag. Dagkaarten voor vrijdag zijn nog verkrijgbaar. Naast Kensington kunnen bezoekers genieten van: de good vibes van Kenny B. gabberopa’s Party Animals, de Achterhoekse smartlappen van Boh Foi Toch, de wonderschone gitaarliedjes van Admiral Freebee, een oecumenische kerkdienst van Gerda Havertong en nog heel veel meer.

Drie nieuwe podia op de Zwarte Cross 2016
Altijd al gedroomd om te rocken voor een uitzinnig publiek op het grootste festival van Nederland? Dit is je kans! Het ‘Open Podium’ is er voor iedereen! Er zijn instrumenten en een PA beschikbaar, dus waar wacht je nog op? Op de Theaterweide vind je ‘Andere Apartigheid’, een nieuw podium voor straatartiesten en een voorstelling door Theatergroep Hetze, alleen te zien op de Zwarte Cross. De reeds aangekondigde ‘Gospel Church’ is ook nieuw in 2016. Dit is de plek waar drie festivaldagen lang hoogmissen plaatsvinden die in het teken staan van alles waar de Zwarte Cross voor staat: feest, originaliteit, supergoede bands, humor en verdraagzaamheid. Hiermee komt het aantal podia op 31!

De laatste kaarten
Met nog minder dan 600 tickets op voorraad staat de Zwarte Cross Camping op het punt van uitverkopen. Van de vrijdag is nog 27% van de dagkaarten beschikbaar. Al met al gaat de kaartverkoop rapper dan ooit en verwacht de Zwarte Cross uit te verkopen voor de start van het festival. Dat zou betekenen dat er geen dagkassa’s worden ingericht voor de verkoop van dagkaarten.

 

Via de website zijn de speeltijden en de speelplekken van alle acts terug te vinden. Ook het cross- en stuntprogramma is bekend en is opgenomen in dit online blokkenschema.

Fotografie; Bart Heemskerk

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: