Kennisplatform voor Oost Nederland

Provincie Overijssel biedt gratis internationale E-commerce scan aan MKB bedrijven

Geplaatst op 6 juli 2017

Provincie Overijssel biedt ondernemers de mogelijkheid om een gratis internationale QuickScan aan te vragen. Online ondernemen is een effectief middel om te groeien. E-commerce is een aanvullend en schaalbaar distributiekanaal voor zowel bestaande bedrijven als start-ups. Dit geldt niet alleen voor zakendoen in Nederland, maar zeker ook voor zakendoen met het buitenland. Om zakendoen met het buitenland via online kanalen te stimuleren, is de Internationale E-commerce voucher ontwikkeld. Met deze voucher kunt u een gespecialiseerd en internationaal ervaren bureau uw E-commerce kansen laten scannen bij ondernemen met het buitenland.

Wat halen bedrijven uit een QuickScan?
De scan analyseert de huidige prestaties op het gebied van e-commerce, de interne en externe randvoorwaarden om succesvol te worden en de online vraag in bepaalde focuslanden.

Voor wie is de QuickScan bedoeld?
Er zijn twintig vouchers beschikbaar. Bedrijven uit Overijssel met vijf of meer medewerkers die exporteren of willen gaan exporteren mogen een QuickScan aanvragen. Voor de twintig QuickScans geldt: op is op. Dankzij de provincie Overijssel is de scan gratis.

Vervolgstap
Gaan bedrijven met de adviezen uit de QuickScan aan de slag dan volgt een bijdrage vanuit de provincie van 50% tot een maximum van € 2.000. Wanneer bedrijven niets doen met de aanbeveling geldt er een pay-back vergoeding van de scan van € 850.* Wanneer bedrijven wel met de aanbevelingen aan de slag gaat vervalt de pay-back vergoeding.

Keuze uit vier bedrijven
Vier internationaal opererende en gespecialiseerde bureaus voeren de QuickScan uit. Deelnemende bedrijven kunnen zelf kiezen bij welk bedrijf ze de quickscan uit willen laten voeren. De deelnemende bedrijven zijn Internet marketing bureau Seeders, Exxtra, Ionmoon en Tothem.

Aanmeldformulier quickscan
Bedrijven kunnen vanaf nu de Internationale E-commerce scan aanvragen. Bedrijven krijgen binnen vijf werkdagen te horen of ze de voucher toegekend krijgen. Na toekenning kunt u aan de slag met één van de vier gespecialiseerde bureaus. We verwachten dat bedrijven binnen drie maanden na de toekenning van de voucher aan de slag gaan met het bureau van hun keuze.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: