Kennisplatform voor Oost Nederland

Rabelink breidt uit met nieuwe vestiging in Zevenaar

Geplaatst op 27 november 2020
Rabelink breidt uit met nieuwe vestiging in Zevenaar

Rabelink Logistics krijgt er een nieuwe vestiging bij in Zevenaar. Daar wordt op Business Park 7Poort gebruikgemaakt van een nieuw warehouse met kantoorruimte. Aanleiding voor de uitbreiding is de gigantische groei die onze klant DTG (producent van EXIT Toys) dit jaar heeft doorgemaakt.

De samenwerking met DTG leidde in januari vorig jaar al tot de ingebruikname van een tweede vestiging in ’s-Heerenberg, aan de Immenhorst 3. Door de groei van EXIT Toys bleek de ruimte daar echter niet meer voldoende, zodat er gezocht werd naar andere mogelijkheden. “We hadden als voorwaarden dat het in de regio moest zijn en dat het snel beschikbaar was”, vertelt algemeen directeur Alwin Schweckhorst van Rabelink. “Dit pand voldeed aan alle voorwaarden, dus we waren er snel uit.”

Rabelink krijgt op 7Poort de beschikking over een warehouse van ruim 23.000 m2, met 26 docks en daarbij ook nog iets meer dan 1000 m2 kantoorruimte. Het pand is volledig BREEAM-gecertificeerd; een certificaat op het gebied van duurzaamheid, wat zich onder meer vertaalt in zonnepanelen, ledverlichting en vloerverwarming. Rabelink is het eerste bedrijf dat in het nieuwe warehouse trekt. Schweckhorst: “Officieel betrekken we het pand per 1 januari 2021, maar we hopen voor Kerstmis al te beginnen met het bouwen van de stellingen. Het is de bedoeling dat de hele voorraad van EXIT Toys in Zevenaar staat als richting het voorjaar hun seizoenspiek verwacht wordt.”

EXIT Toys, een producent van buitenspeelgoed uit Doetinchem, behoorde volgens het Financieel Dagblad al vijf jaar achter elkaar tot de snelst groeiende bedrijven in Nederland, maar maakte na het uitbreken van de coronacrisis nog eens een explosieve groei door. Inmiddels werd het Doetinchemse bedrijf begin deze maand overgenomen door een grote speelgoedfabrikant, de Duitse Simba Dickie Group. Voor de grotere voorraad die EXIT Toys nodig heeft om verder te kunnen groeien, is nu in Zevenaar alle ruimte. Op korte termijn zal Rabelink ook een tweede klant naar 7Poort verhuizen.

Rabelink, opgericht in 1930, is een logistiek dienstverlener die werkt aan een duurzame logistieke toekomst. Dat begint bij begrip en menselijke relaties en eindigt met slimme oplossingen op maat. Wij zijn dé plek waar complexe, logistieke vraagstukken worden opgelost. Het personeelsbestand is door de jaren heen gestegen, waardoor er momenteel aan meer dan 450 mensen een werkplek kan worden geboden. Sinds 2005 maakt Rabelink deel uit van de Huettemann Group.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: