Kennisplatform voor Oost Nederland

Radmer Arbeidsadvies: Uitgaan van mogelijkheden en kansen

Geplaatst op 10 januari 2020

Radmer Arbeidsadvies ziet het als haar taak om ideeën op het gebied van mens, werk en inkomen om te zetten in plannen en diensten, die aansluiten bij actuele ontwikkelingen. Daarbij staat het ontwikkelen van klanten centraal.

De werksituatie van elk individu is anders. Daarom past Radmer Arbeidsadvies haar diensten volledig aan de situatie van de klant aan, of dat nu een werkgever, werknemer, zelfstandig ondernemer of werkzoekende is. Met als streven het vinden van een oplossing voor elke individuele vraag of probleem.
Radmer Arbeidsadvies adviseert en coacht mensen die helaas ziek zijn geworden en gaan re-integreren, mensen die een uitkering van UWV hebben en mensen die hun functie of werk willen veranderen. Directeur Paul Bloem: “We nemen daarbij de mogelijkheden en kansen voor de werknemer of werkzoekende als uitgangspunt. Die zijn er namelijk, ongeacht de situatie, altijd. We werken laagdrempelig en hebben korte lijnen. Daarom kunnen we snel inspelen op een vraag.”

Optimistisch van aard
Radmer Arbeidsadvies gaat altijd uit van de mogelijkheden van mensen om te werken en is optimistisch van aard. Paul: “Praktisch gezien komt het erop neer dat we ons niet laten leiden door pessimisme en onmogelijkheden. Wij geloven dat er voor ieder mens een passende werkplek is. Ook zien we de therapeutische waarde van werk, in situaties waarbij mensen iets is overkomen, zoals bij ziekte, overspannenheid of een ongeval.”

Mensen in hun kracht zetten
Vanuit de ervaringen van Radmer Arbeidsadvies is in 2018 POWR-Mensenwerk ontstaan, een bedrijf dat onder andere loopbaan- en ontwikkeladviezen verzorgt. Paul: ”We helpen mensen die, om wat voor reden dan ook, niet in hun kracht staan op werkgebied. Iedereen wil plezier en voldoening in hun werk, maar wanneer daar geen sprake van is kunnen wij helpen. Ook bieden we dienstverlening voor mensen die toe zijn aan een volgende stap en meer inzicht willen in hun kwaliteiten en mogelijkheden. Loopbaancoaching of een ontwikkeladvies kan dan uitkomst bieden.”

Inspelen op actuele arbeidsmarkt
Radmer Arbeidsadvies vindt het belangrijk om voortdurend in te spelen op de actuele arbeidsmarkt. Paul: “Een belangrijk thema is het optimaal inzetbaar houden van medewerkers. Als werkgever wil je een organisatie met krachtige en gedreven werknemers. Maar soms loop je tegen zaken aan die belemmeren dat werknemers optimaal kunnen functioneren. Onze diensten geven inzicht en helpen bij het verbeteren van werkprestaties.“

Regio
De focus van Radmer Arbeidsadvies ligt volledig op de regio Oost-Nederland. Paul: “We kennen de arbeidsmarkt in Gelderland en Overijssel goed. Hierdoor weten we wat er speelt en waar de kansen liggen. Wanneer wordt gevraagd wat nu onze deskundigheid is, dan antwoord ik uiteraard inhoudelijk over de verschillende arbeidsdeskundige invalshoeken. Maar ik benoem dan met een knipoog ook onze ‘ speciale kennis’ van de arbeidsmarkt in Oost-Nederland.”

Wens
“Onze wens is dat mensen fluitend naar hun werk gaan en met een voldaan gevoel weer thuis komen”, vertelt Paul. Of, wanneer iemand niet aan het werk is door bijvoorbeeld ziekte, hulp te bieden zodat dit in de toekomst wel weer kan. Daar zetten we ons dagelijks vol passie voor in.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: