Kennisplatform voor Oost Nederland

Randrock presenteert beste editie ooit de 16e keer in thema ‘Sweet16’

Geplaatst op 3 mei 2018

Op donderdag 10 mei staat de 16e editie van het gezelligste festival van Twente op het programma. Na maanden van voorbereidingen gaat het op Hemelvaartsdag van 13.00 tot 1.00 uur los in het centrum van Vriezenveen. Met o.a. Maan, Coldplace, de Vriezenveense band Dragonfly, HELP (the Beatles), Brandweerman Sam, Dokter Watjes en nog veel meer kan het publiek genieten van muziek en entertainment in vele soorten. Ook is er weer een volledig Junior programma en nieuw dit jaar is de Food & Reggaelounge, met veel foodtrucks en ruim 10 reggae-acts uit binnen- en buitenland.

 Programmering
De dag begint met een show van Brandweerman Sam. Volgens onze Facebookpoll is dit de publiekslieveling van onze jongste bezoekers. Vervolgens staan de vijf beste finalisten van The Voice of het Noordik op het Randrock-podium. VOF de Kunst brengt kinderliedjes in een eigentijds jasje, maar natuurlijk ook bekende Nederpop hits als ‘Suzanne’. Voor de wat stevigere rock- en metalmuziek sta je zeker vooraan het podium bij de band Dragonfly, bestaande uit een aantal (oud) Vriezenveners, die na 15 jaar terug is op Randrock en in het verleden alle grote zalen hebben platgespeeld. De Spaanse Susan Santos zorgt voor blues-rock en gitaarmuziek en de dwarse band uit het oosten Dokter Watjes komt met rock, surf en discopunk in onze moerstaal. Voor de jongere senioren laten we de allerleukste Beatles tribute band ‘Help’ uit Slovenië overkomen. En tegenover deze stoere mannen, is er dit jaar ook een echte vrouwenband. The Bluebettes brengen de sixties weer feestelijk tot leven! Publiekstrekkers Maan, winnares van The Voice of Holland, en The Brahms, bekend van 3FM en in 2017 uitgeroepen tot beste festival-act van Nederland staan beide op het hoofdpodium van Randrock. De afsluiter op het hoofdpodium is Coldplace, de beste coverband van Coldplay ter wereld uit Engeland. Aan de andere kant van het festivalterrein barst om 22.00 uur het dancefeest los met Ziggy, Gabi Gonzalez en Glenn Valley. Deze dj’s zorgen voor een spetterende afsluiting van Randrock 2018.

Nieuw: Food & Reggae Lounge
Een derde podium is dit jaar te vinden op de nieuwe Food & Reggaelounge. Met diverse reggaebands die zowel in Nederland als de rest van Europa bekendheid genieten en een heus soundsystem, een mobiel geluidssysteem bestaande uit een collectief van samenwerkende dj’s en artiesten wordt het één groot en natuurlijk relaxed feestje op het grasveld naast de Hema. De line-up bestaat uit Heights Meditation (Benelux Reggae contest winnaar van 2017), Frontliners, Super Natural Selection, Blended Culture en Censi Rock. Bekende dj’s uit het reggaecircuit maken op Randrock hun opwachting: Irie Vibes Mario, Blackstar Foundation (wereldwijd bekend), Mo Fyah Sound, Linton Koorndijk en Hobbol Back A Wall.

Aangevuld met diverse multiculti foodtrucks is dit een fantastische toevoeging voor Randrock en ongekend voor heel Twente!

Presentator Johan Schoterman is dit jaar ook aanwezig met z’n eigen minipodium in de cocktailbar, waar lekkere muziek gecombineerd wordt met Nederlandstalige optredens, maffe spelletjes en heerlijke cocktails. Ook nieuw is de IV: UUR Craftbeerbar met hun splinternieuwe eigen biertje de Session IPA. Vanuit deze bier- en wijnbar heb je prachtig uitzicht op het hoofdpodium. Bovendien kun je dit jaar je telefoon opladen op Randrock.

Randrock Junior
Ook Randrock Junior biedt een breed programma aan met live muziek, theatervoorstellingen en culturele workshops, waar kinderen en hun ouders aan deel kunnen nemen. Daarnaast kunnen de kids lekker knutselen, zich laten schminken, oud-Hollandse spellen spelen in het Historisch Museum Vriezenveen en springen in één van de springkussens of zelfs de nieuwe stormbaan beklimmen. Ook nieuw dit jaar is de silent disco waarbij de kids stilletjes kunnen genieten van coole dansmuziek. En gedanst wordt er ook tijdens de dansworkshop. Niet dansen maar drummen? Of je eigen plaat leren maken als dj? Ook dat kan op Randrock Junior. Gelukkig is relaxen ook mogelijk op vele zitzakken en terrasjes op het hele terrein.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: