Kennisplatform voor Oost Nederland

Realisatie 74 woningen Nieuwe Es Hengelo gestart

Geplaatst op 5 januari 2021
Nieuwe Es

In Hengelo is TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep uit Enschede gestart met de realisatie van 74 nieuwbouwwoningen in de woonbuurt de Nieuwe Es. Deze tweede fase van het project De Nieuwe Es bestaat uit 52 koopwoningen voor de particuliere markt en 22 huurwoningen. Die laatste worden in opdracht van woningcorporatie Welbions gebouwd.

Eigen energievoorziening

Alle 74 woningen zijn voorbereid op de toekomst. Ze zijn namelijk gasloos. De woningen zijn extra goed geïsoleerd en ze hebben een eigen energievoorziening in de vorm van zonnepanelen en een lucht-water warmtepomp.

Voorspoedige verkoop

De 52 koopwoningen zijn onderverdeeld in 36 rijwoningen en 16 twee-onder-een-kapwoningen in verschillende uitvoeringen met een eigentijdse uitstraling. De woningen krijgen een stoere en robuuste architectuur, maar tegelijkertijd ook speelse metselwerkverbanden door het gebruik van twee verschillende kleuren steen. De verkoop van deze tweede fase verloopt zeer voorspoedig. Er zijn nog enkele woningen te koop. Informatie hierover is te vinden op de projectwebsite www.nieuwe-es.nl

Projectontwikkelaar Sjoerd Hesselink is verheugd dat de bouw nu echt is gestart: ‘Dit is het moment waarop we hebben gewacht. Weer een stap verder om deze buurt nog meer te verrijken met een diversiteit aan woningen in verschillende prijscategorieën.’

Nieuwe Es

Dit is de tweede fase die Koopmans realiseert in De Nieuwe Es. Fase 1 bestond uit de nieuwbouw van 59 koopwoningen en 36 huurwoningen en de renovatie van 2 appartementengebouwen met totaal 136 appartementen. De Nieuwe Es is na realisatie een buurt met verschillende woonsferen. Van autovrij wonen aan het park, tot wonen met de auto voor de deur of aan de groene rand van het plangebied.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: