Kennisplatform voor Oost Nederland

Reggeborgh Foundation steunt judoka Jelle Snippe

Geplaatst op 15 april 2024
Reggeborgh Foundation steunt judoka Jelle Snippe

Reggeborgh Foundation gaat judoka Jelle Snippe ondersteunen. De foundation heeft een nieuw initiatief genaamd ‘Groene Appeltjes’ opgestart en is blij om Jelle Snippe als eerste ‘Groene Appel’ te mogen verwelkomen. Het zwaargewicht mag rekenen op financiële steun voor zijn topsportcarrière. Reggeborgh stelt daarnaast vakkennis en expertise beschikbaar.

Voor de in Enschede geboren Snippe, die uitkomt in de klasse zwaargewicht, is de samenwerking met Reggeborgh geen eerste kennismaking. “Sinds 2016 heb ik al contact met Reggeborgh. Destijds werd ik al gesponsord door ze. Nu mag ik de eerste Groene Appel zijn, daar ben ik natuurlijk erg blij mee. De steun in combinatie met de persoonlijke betrokkenheid en de passie voor sport vanuit Reggeborgh Foundation is iets wat je niet vaak tegenkomt, het motiveert enorm.”

Snippe, die met zijn 113 kilo een lichtgewicht is onder de zwaargewichten, maakte in 2023 een grote sprong naar de wereldtop met een Grand Slam-overwinning in Turkije en bronzen EK-medaille in Bakoe. De Olympische Spelen in Parijs lonken, ook al is de strijd om dat ene olympische ticket nog niet beslecht.

Groot succes

Reggeborgh Foundation staat in de sportwereld bekend om haar eigen schaatsteam dat afgelopen seizoen grote successen wist te boeken. Met de ‘Groene Appeltjes’ gaat de Foundation er een tak aan toevoegen. “Met dit nieuwe initiatief willen wij jongvolwassen individuele sporters en parasporters die dromen van succes op nationaal of internationaal niveau verder op weg helpen. Daarbij kijken wij niet alleen naar de sportieve ambities, maar ook naar de mens achter de sporter. Jelle Snippe volgen wij al een aantal jaar en het contact is altijd gebleven. Daarom zijn wij er erg trots op, dat hij onze eerste Groene Appel is”, aldus Inge Wessels van Reggeborgh Foundation.

De samenwerking tussen Snippe en Reggeborgh Foundation gaat verder dan de sponsoring van de judoka. De Foundation is maatschappelijk gedreven en vindt het belangrijk dat atleten die zij ondersteunen oog hebben voor de wereld om hen heen. “Zo gaat Jelle zich inzetten voor de goede doelen van Reggeborgh Foundation en judoclinics verzorgen op basisscholen en sportverenigingen. Op deze manier kan hij zijn ervaringen weer doorgeven aan de opkomende generatie sporters”, sluit Wessels af.

foto: Wiebe Sietze

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: