Kennisplatform voor Oost Nederland

Remeha opent Experience Center voor consument

Geplaatst op 22 november 2023

Gedeputeerde van de provincie Gelderland, Helga Witjes opende samen met Arthur van Schayk, algemeen directeur van Remeha, het nieuwe Experience Center van het bedrijf in het stadscentrum van Arnhem. Met de opening wil de warmtepompfabrikant de consument uitgebreid informeren en adviseren bij de aankoop van duurzame binnenklimaatoplossingen en zo de installateur ontzorgen. Waar het advies voor een nieuwe cv-ketel relatief eenvoudig is, is die voor duurzame binnenklimaatoplossingen vaak complexer en vraagt om meer maatwerk. Dat maakt de verkoop en installatie van deze nieuwe verwarmingsproducten kennis- en arbeidsintensiever. In een markt waar de installatiecapaciteit al onder druk staat vertraagt deze ontwikkeling de snelheid van de energietransitie.

Het Remeha Experience Center, dat gelegen is aan de Weverstraat 13b in Arnhem, werd vandaag feestelijk geopend. Gedeputeerde Helga Witjes nam samen met Arthur van Schayk een grote schaar ter hand om vervolgens een lint door te knippen en de opening officieel te maken. Met deze opening erkent Remeha de knelpunten in de markt en neemt haar verantwoordelijkheid door hierop in te spelen. Arthur van Schayk licht de keuze voor deze nieuwe aanpak nader toe: ‘’het Remeha Experience Center ontzorgt installateurs in het informatie- en adviestraject richting consumenten, zodat zij – als cruciale schakel in de keten – hun capaciteit kunnen inzetten voor de installatie bij de mensen thuis. In het center adviseren speciaal opgeleide experts de consument bij het kiezen van de juiste binnenklimaatoplossing die aansluit bij de wensen en woonsituatie, bijvoorbeeld een (hybride) warmtepomp in combinatie met een cv-ketel die is voorbereid op groengas. We presenteren de producten en geven instructie en verduidelijking over de werking van de verschillende systemen. Het Experience Center wordt verwarmd met een Elga Ace hybride warmtepomp. Zo kan de consument zien dat de ruimte die de Elga in huis inneemt beperkt is. Ook kan men de buitenunit zien en horen. Op die manier kunnen we veel vragen over het geluid en het formaat beantwoorden’’.

Intensieve samenwerking tussen fabrikant een installateur

Remeha werkt in deze nieuwe marktbenadering samen met geselecteerde regionale Hybrid Heroinstallateurs. Dat zijn installateurs die door de warmtepompfabrikant zijn opgeleid.
Installatiebedrijven kunnen het Experience Center tevens inzetten voor informatiebijeenkomsten voor hun klanten. Met deze algehele aanpak hoopt het merk samen met de installateur de schouders te zetten onder de uitdagingen die de huidige energietransitie met zich meebrengt. De markt is sterk in beweging. Van Schayk bekrachtigt: ‘’Remeha wil de energietransitie graag versnellen, daar hebben we elkaar meer dan ooit voor nodig”.

De Elga Ace, de hybride warmtepomp gemaakt in Apeldoorn

In het Remeha Experience Center krijgt de Elga Ace een prominente plek. Deze hybride warmtepomp, die geproduceerd wordt in Apeldoorn, vormt namelijk een belangrijke schakel in de hybridisering van Nederland die vanaf 2026 verplicht wordt. De Elga Ace is compact en past daarom goed in een groot deel van alle woningen in Nederland en werkt samen met alle cv-ketels. Dat maakt het toestel zeer geschikt voor de gemiddelde consument die direct tot 70% kan besparen op gas en zo een belangrijke bijdrage levert aan de noodzakelijke CO2-reduc􀆟e.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: