Kennisplatform voor Oost Nederland

Rensa Groep BV zet stap in circulaire economie

Geplaatst op 20 februari 2018

Rensa Groep BV, gevestigd in Didam en moedermaatschappij van onder andere groothandelaar Technisch Handelsbureau Rensa, heeft een meerderheidsbelang genomen in twee bv’s van revisiespecialist Inexeon uit Wijchen. Rensa Groep BV investeert met haar deelname in Engineering Inexeon en Repair Inexeon in verdere verduurzaming in de installatiebranche.

De klimaatverandering dwingt alle sectoren tot verduurzaming; zo ook de installatiebranche. Met het meerderheidsbelang in Engineering Inexeon en Repair Inexeon investeert Rensa Groep wederom in een technologisch bedrijf dat bijdraagt aan de verduurzaming van de installatiebranche. In 2017 voegde zij om dezelfde reden Libra Energy, marktleider in zonne-energie in Nederland, toe aan haar specialisten in de installatiesector.

Verduurzaming biedt vele kansen en ontwikkelingen; revisie is daar één van. “Hergebruik van onderdelen staat in onze branche nog in de kinderschoenen. Steeds meer installateurs zijn geïnteresseerd in deze vorm van verduurzaming. Met de investering in Inexeon willen we revisie breder beschikbaar maken voor de markt”, licht Henk-Jan Wegman, algemeen directeur Rensa Groep, toe. “Daarnaast investeren we in de energietransitie van fosiele brandstoffen naar duurzame energie. Maar ook door processen anders in te richten, bijvoorbeeld door de logistiek van onze dochterbedrijven zoveel mogelijk te combineren, bewerkstelligen we CO2 reductie”, vervolgt Henk-Jan. “Op deze manier werken we op meerdere fronten tegelijk aan de verduurzaming van de installatiebranche”.

Revisiespecialist
Technisch Handelsbureau Rensa, de grootste dochter van Rensa Groep,  ging eerder al de samenwerking aan met Inexeon in de vorm van het Groene Onderdelen Programma. Het merendeel van vervangen onderdelen in de installatiebranche is nog prima geschikt voor hergebruik. Om verspilling tegen te gaan  kunnen installateurs bij Rensa defecte onderdelen inleveren en door Inexeon gereviseerde onderdelen aankopen. “We zochten een strategische partner om nieuwe ontwikkelingen op het gebied van revisie en de daarmee samenhangende groei te realiseren”, licht directeur Peter van der Kraan toe, die de dagelijkse leiding over Inexeon blijft behouden. “Die partner hebben we gevonden in Rensa Groep, dat net als Inexeon kwaliteit en service hoog in het vaandel heeft staan.”

Over Group Inexeon BV
Group Inexeon BV is een familiebedrijf met jarenlange ervaring in het reviseren van elektronica en mechanica. Engineering Inexeon spitst zich toe op het ontwikkelen van revisieprocessen, terwijl Repair Inexeon is gespecialiseerd in het daadwerkelijk reviseren van elektronica en fijne mechanica. Kwaliteit staat bij Inexeon onbetwist op de eerste plaats en dit uit zich in zeer hoogwaardige eindproducten.

Over Rensa Groep BV 

Rensa Groep BV is een internationaal familiebedrijf met ondernemingen in Nederland, Duitsland en Roemenië. In Nederland behoren onder andere groothandelaren Technisch Handelsbureau Rensa BV, GévierDales Sanitair BV, Gafco-Altron BV, Libra Energy BV en Handelsonderneming J. Verholt BV tot de groep. Met een combinatie van specialistische kennis en gezamenlijke logistiek biedt Rensa Groep BV een uniek service concept in de installatiemarkt.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: