Voor een representatieve en toekomstbestendige buitenruimte

30 november 2018 Ambacht

U zult het afgelopen zomer zelf ongetwijfeld hebben meegemaakt: zittend op een terras onder een parasol in de stad. Ondanks de schaduw en (wellicht) een koel drankje bleef de beklemmende hitte hangen en werd het bijna onbehaaglijk.

Door het toepassen van groen in verstedelijkte gebieden wordt niet alleen bovengenoemde hittestress voorkomen (een groen bladerdek zorgt immers voor een koelere omgeving dan een schaduwdoek), maar zorgt het groen tevens voor fijnstofreductie en vermindert het wateroverlast.

Groen heeft water en licht nodig om te groeien. Water dat wordt opgenomen door beplanting komt niet in rioleringssystemen terecht en zorgt derhalve voor minder overlast op die systemen. Vooral tijdens de steeds vaker voorkomende extreme hoosbuien heeft een groter beplantingsoppervlak en een kleiner verhardingsoppervlak direct invloed op de opname en afvloeiing van dat water. Green erkent al jaren de waarde van groen waarbij beplanting de basis is van alles. Elk ontwerp wordt getoetst op haar groene waarde; hetzij door het behouden van aanwezige groene elementen, hetzij door het toevoegen van beplanting.

Green
Green denkt groot en groen in zowel het ontwerp, als de aanleg en het beheer van de buitenruimte. Alle aspecten van het proces worden door Green uitgevoerd. Ontzorgen is hierin het sleutelwoord. Dit kan voor alle soorten tuinen: particulier, zakelijk, overheid en parken. We maken gebruik van eerlijke, duurzame materialen en bieden een optimale combinatie van functionaliteit en esthetica, gebruikmakend van de omgeving. Een tuin van Green past bij de architectuur van uw gebouw en geeft uw pand een boost.

Green ontwerpt, legt aan en doet het onderhoud
Ontwerp, advies, realisatie en beheer onder één dak. Eén complete en veelzijdige organisatie voor het managen van de buitenruimte, waar elke dag gestreefd wordt naar vakwerk, originaliteit en innovatie. Bij Green werken uitsluitend goed opgeleide vakmensen, met kennis van zaken en hart voor het hoveniersvak en de groene buitenruimte.

Eén complete en veelzijdige organisatie voor het managen van de buitenruimte, waar elke dag gestreefd wordt naar vakwerk, originaliteit en innovatie.

Duurzaamheid
Green vertaalt duurzaamheid, klimaatbestendigheid en circulariteit naar de praktijk. Door zorgvuldige en gerichte materiaalkeuze draagt Green een behoorlijke steen bij aan een betere wereld. Niet alleen door een uitgekiend ontwerp, maar ook door juist gebruik van duurzame getoetste materialen. Door een combinatie van hergebruik van aanwezige elementen, toepassen van veel groen en eerlijke materialen zorgt Green ervoor dat uw tuin/buitenruimte zo min mogelijk milieubelastend is en zelfs bijdraagt aan de verbetering van onze leefomgeving.

Green, Grün, Groen
Zoals reeds gemeld: groen is de basis van alles bij Green. Wij proberen steeds meer mensen mee te krijgen in onze beleving: groen is geen last maar een lust. Ieder kind leert op school wat een boom voor onze leefomgeving doet. Als volwassene lijken we dit basisprincipe heel snel te vergeten en het groen een lagere waardering te geven. Green is ervan overtuigd dat iedereen mee kan doen in deze beweging. Elke tuin, elke buitenruimte kan zodanig worden ingericht dat deze een bijdrage levert aan een betere leefomgeving. Green: voor een functionele, representatieve en toekomstbestendige buitenruimte.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.greenm2.nl