Kennisplatform voor Oost Nederland

Rijksmuseum Twenthe lanceert RMT NEXT: elke maand een avondopenstelling voor jong publiek 

Geplaatst op 6 april 2022
Rijksmuseum Twenthe lanceert RMT NEXT: elke maand een avondopenstelling voor jong publiek

Vanaf 28 april is Rijksmuseum Twenthe elke laatste donderdagavond van de maand geopend met een programma speciaal voor jongeren en young professionals. Tijdens deze RMT NEXT-avonden worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd waarin het publiek in een ontspannen sfeer meer te weten komt over de kunstwerken, kunstenaars en tentoonstellingen in RMT. Bezoekers kunnen zich laten verrassen door (artist)talks, speed tours, performances, bijzondere cocktails en andere activiteiten. 

Voor dit nieuwe concept werken we actief samen met lokale partners en talenten. Zo kan men tijdens RMT NEXT genieten van live muziekoptredens door o.a. ArtEZ-studenten en is er een RMT NEXT-kaart met speciaalbier van stadsbrouwerij Stanislaus Brewskovitch. Daarnaast schenken we diverse cocktails in ons museumcafé.

Met RMT NEXT belichten we per avond een ander thema, waarbij we de tentoonstellingen in het museum als voedingsbodem gebruiken. Door middel van een speciale programmering leggen we de link tussen actuele maatschappelijke vraagstukken en de tentoonstellingen. Hierbij gaan we in gesprek met kunstenaars over hun inspiratiebronnen en hoe zij de ontwikkelingen in de wereld in hun werk vatten.

Altijd gratis entree voor studenten

Tijdens RMT NEXT-avonden gelden de normale entreeprijzen van het museum, en zijn we geopend tot 22.00 uur. Voor studenten van ArtEZ Enschede, AKI, Universiteit Twente, Saxion en ROC Enschede is de entree tot Rijksmuseum Twenthe altijd gratis, voor studenten buiten Enschede (of in het bezit van een CJP-pas) is er een gereduceerd tarief. Voor sommige extra programmaonderdelen wordt er een kleine toeslag gevraagd, indien dit het geval is staat dit duidelijk op de website vermeld.   

RMT NEXT 28 april – Welcome to the (digital) art world

Tijdens de eerste editie van RMT NEXT verdiepen we ons in de wereld van kunst verzamelen en kunst kopen. Via diverse speed tours wordt dieper ingegaan op de vraag hoe een museumcollectie tot stand komt. En wie wil weten hoe je zelf kan beginnen met kunst verzamelen, kan de mini masterclass Intro into Art Collecting van de Young Collectors Circle bijwonen. Daarnaast gaan we in gesprek met internetkunstenaar Jan Robert Leegte over een van de nieuwste ontwikkelingen in de kunstwereld: NFT’s. Deze NFT’s zijn non-fungible tokens, digitale items die binnen de cryptowereld verhandeld worden.

De aanleiding voor het thema Welcome to the (digital) art world zijn de twee tentoonstellingen rondom kunst verzamelen die op dat moment te zien zijn. De tentoonstelling Collectie Wilploo – verglijdend landschap toont een groot overzicht rondom de Collectie Wilploo. In de afgelopen tien jaar ontving het museum verschillende schenkingen uit deze particuliere collectie hedendaagse kunst, die bijeen is gebracht door de Enschedese verzamelaar Ingrid Blans. Daarnaast hebben wij de collectietentoonstelling Na de jacht! Tien jaar verzamelen in 100 kunstwerken waarin we als museum de balans opmaken van tien jaar verzamelen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: