Kennisplatform voor Oost Nederland

Riwal officieel leverancier Volvo Ocean Race

Geplaatst op 4 april 2017
Riwal officieel leverancier Volvo Ocean Race

Riwal, de specialist in verhuur en verkoop van hoogwerkers en verreikers, wordt officieel leverancier van de Volvo Ocean Race 2017-2018. Deze race rond de wereld voor professionele zeilers wordt algemeen beschouwd als het langste en zwaarste sportevenement ter wereld.

Als officieel leverancier levert Riwal schaar- en masthoogwerkers die de wedstrijdteams helpen om de eindstreep te halen. Tijdens de 12 tussenstops van de race in verschillende gaststeden wereldwijd, worden de 65 Volvo Ocean-boten uit het water getild, waarbij de machines van Riwal worden gebruikt om veilig en efficiënt op hoogte diverse onderhoudswerkzaamheden te verrichten. Het materieel wordt al gebruikt op de werf van de Volvo Ocean Race in Lissabon, Portugal, voor het optuigen van de boten voorafgaand aan de start van de race in oktober 2017. Tijdens de race reizen de hoogwerkers mee in zeecontainers om maximale beschikbaarheid en effectieve werktijd voor de wedstrijdteams te garanderen. Zowel de lokale Riwal-teams als haar partners leveren naast het materieel ook training en technische ondersteuning.

Norty Turner, CEO van Riwal, zei hierover het volgende: “We zijn echt dolgelukkig om als officiële leverancier betrokken te zijn bij de Volvo Ocean Race. Onze visie is om klanten in de 60 landen waar wij commerciële activiteiten hebben de best mogelijke klantervaring te bieden. Elk wedstrijdteam die wij helpen om hun boot in topconditie te houden, gaat werkelijk tot het uiterste om in deze wereldwijde race naam te maken. Dit sluit naadloos aan bij wie wij zijn en is een fantastisch voorbeeld van hoe wij klanten op internationaal niveau van oplossingen kunnen voorzien.”

Nick Bice, Director of Boats & Maintenance van de Volvo Ocean Race voegt daar het volgende aan toe: “De Volvo Ocean Race werkt nu nauwer dan ooit samen met marktleiders zoals Riwal om de boten zo goed mogelijk te onderhouden. De lokale beschikbaarheid en betrouwbaarheid van hoogwerkers was tijdens vorige edities een flinke uitdaging en daarom zijn wij heel blij met deze samenwerking. Riwal waarborgt de kwaliteit en ondersteunt de wedstrijdteams bij het klaarmaken van hun boten gedurende de race.”

De Volvo Ocean Race 2017-2018 wordt uitgevochten over een afstand van zo’n 45.000 zeemijl, de langste afstand in de geschiedenis van de race. Vier oceanen worden overgestoken en op 6 continenten worden 12 grote steden aangedaan.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: