Kennisplatform voor Oost Nederland

Riwal wordt partner van Hulphond Nederland

Geplaatst op 29 maart 2017
Riwal wordt partner van Hulphond Nederland

Hulphond Nederland zet hulphonden in voor zowel medische als therapeutische zorg. Riwal steunt middels het partnership de ambitie van Hulphond om in 2018 jaarlijks tenminste 1.000 hulphonden in te zetten voor mensen met een geestelijke of fysieke zorgvraag.

‘Het is onze wens dat iedereen in Nederland die een hulphond nodig heeft, een hulphond kan krijgen. Het gaat om mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS) en jongeren met gedrags- of ontwikkelingsstoornissen, zoals ADHD, autisme en (licht) verstandelijke beperkingen. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. Voor het opleiden van hulphonden is veel geld nodig. Daarom zijn wij bij Hulphond Nederland ontzettend blij met de steun van Riwal’, aldus Rudolph Strickwold, Directeur Marketing en Commercie Hulphond Nederland.

Johan van Klinken, Country Manager Riwal Benelux zegt: ‘Riwal heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel als het gaat om veiligheid in de maatschappij. Met de hoogwerkers en verreikers van Riwal kunnen onze klanten veilig op hoogte werken. Het partnership met Hulphond Nederland sluit hier goed op aan. Hond en mens vormen een zelfredzaam team, waardoor mensen veilig kunnen blijven deelnemen aan de maatschappij’.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: