Kennisplatform voor Oost Nederland

Robert Koenjer van JHW Bouwdiensten en Timmerfabriek Salland

Geplaatst op 19 juni 2019
JHW BOUWDIENSTEN

Robert Koenjer (45) is met recht een ondernemer. In het verleden was hij onder meer eigenaar van diverse assurantiekantoren in Salland. Tien jaar geleden stapte hij in de uitzendwereld en begon JHW Bouwdiensten, specifiek gericht op de bouwsector. En sinds kort is hij ook eigenaar van Timmerfabriek Salland Lemelerveld. “Een timmerfabriek en een uitzendbureau, heel verschillende bedrijven, maar kwaliteit is het raakvlak.”

‘Een mensenmens’, noemt Robert Koenjer zichzelf. Niet zozeer iemand met specifieke vaktechnische kwaliteiten, maar wel iemand die goed kan managen, die de juiste mensen op de juiste plek weet te zetten en ze prettiger en dus beter laat functioneren. Of dat nou gaat om de uitzenddiensten van JHW of om de kozijnen van Timmerfabriek Salland, het bedrijf dat Koenjer vorig jaar overnam.

“Ik kan zelf geen kozijn in elkaar zetten”, zegt Koenjer eerlijk. “Maar ik ben degene die stuurt, dat vind ik mooi. Een bedrijf leiden, plannen maken voor de toekomst, doelen stellen.”

Vooral met de Timmerfabriek heeft Koenjer grote plannen. Hij ziet veel groeimogelijkheden in het bedrijf. Reden waarom hij het vorig jaar overnam. “Timmerfabriek Salland heeft in de achttien jaar van zijn bestaan een heel goede naam opgebouwd. Wij leveren kwaliteit. Dat is natuurlijk wat iedere fabrikant beweert, maar bij ons zeggen onze klanten dat. Daar gaat het om. Wij hebben de juiste vakmensen en machines. We doen massaproductie, maar ook het hele specialistische timmerwerk.”

Koenjer wil het spectrum van Timmerfabriek Salland verder uitbreiden. Naast alle soorten kozijnen straks ook prefab daken en houtskeletbouw wanden. Zonder uiteraard ook maar iets aan kwaliteit in te boeten. Dat gaat altijd boven alles, benadrukt Koenjer.

“Maar straks hebben we alles onder één dak. Eén loket, één aanspreekpunt voor bouwbedrijven. Zo worden we een grotere speler in de timmerindustrie en een nog belangrijkere partner voor de bouwers hier in Salland.”

JHW

Naast Timmerfabriek Salland is Robert Koenjer eigenaar van JHW Bouwdiensten in Nijverdal, een uitzendbureau voor bouwvakkers in de breedste zin van het woord. Ook dat bedrijf floreert. Dat is best opmerkelijk, want uitzendbureaus draaien met name goed in economisch mindere tijden.

“Er is werk zat voor bouwvakkers, dus je zou denken dat wij niet nodig zijn. Toch heeft JHW zo’n 175 uitzendkrachten aan het werk, een aantal heeft een vast contract bij ons. Dat betekent dat wij doorgaans op heel korte termijn bouwbedrijven kunnen voorzien van vakmensen.”

Flexibele werknemers zijn ook in goede tijden interessant voor bouwbedrijven, zegt Koenjer. “Je loopt geen risico bij ziekte of als het toch even rustiger is. Vooral voor kleine bouwbedrijven is dat prettig.”

Kwaliteit, transparantie en eerlijkheid zijn ook bij JHW sleutelwoorden. De uitzendorganisatie voldoet aan alle geldende normen, voor werknemers is professioneel gereedschap en vervoer voorhanden.

“En onze mensen op kantoor zijn ook vaklieden. Ze kennen precies de kwaliteiten van onze uitzendkrachten en kunnen zo de beste mensen naar een klus sturen. Eigenlijk net zoals we in de Timmerfabriek de juiste mensen op de juiste plek hebben. Dat is de basis van ons succes.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: