Kennisplatform voor Oost Nederland

ROC-studenten runnen een week lang de HEMA in Rijssen

Geplaatst op 7 juni 2022
ROC-studenten runnen een week lang de HEMA in Rijssen

Onlangs was het een bijzondere dag voor studenten van de opleiding Retailspecialist van ROC van Twente in Rijssen. Het was de start van een week waarin ze verantwoordelijk waren voor het reilen en zeilen van de HEMA in Rijssen. Een unieke samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven dat tot stand is gekomen door onderwijscommunity Matsi.

Een win-winsituatie
Een paar weken geleden begonnen de voorbereidingen al. De ROC-studenten waren druk om binnen een aantal weken de HEMA te leren kennen, zodat ze deze week samen met leerlingen van het Reggesteyn de HEMA in Rijssen als professionals kunnen runnen. Hierbij nemen de mbo-studenten van het ROC de taken over binnen de HEMA en begeleiden ze de vmbo-scholieren van het Reggesteyn. Dit is een geweldige manier voor studenten en leerlingen om inzicht te krijgen in de dagelijkse werkzaamheden van een groot retailbedrijf zoals de HEMA. Van logistieke werkzaamheden tot administratieve taken. De HEMA kan als leerbedrijf bijsturen om de verkopers van de toekomst nog beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Een win-winsituatie voor alle partijen.

Onderwijscommunity Matsi

De bijzondere samenwerking tussen het onderwijs en de HEMA is het resultaat van onderwijscommunity Matsi. Binnen Matsi werken ROC van Twente en Reggesteyn nauw samen. Ook de gemeente Rijssen-Holten en de provincie Overijssel zijn daarbij betrokken. Het doel is om onderwijs en het bedrijfsleven samen te brengen door leerlingen en studenten mee te laten kijken in de keuken van de Rijssense ondernemers.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: