Kennisplatform voor Oost Nederland

ROC van Twente doneert kerstpakketten aan Kamer-Raad

Geplaatst op 22 december 2016
ROC van Twente doneert kerstpakketten aan Kamer-Raad

Een groot aantal medewerkers van ROC van Twente heeft zijn kerstpakket gedoneerd aan een goed doel. In ieder geval 40 pakketten zijn overhandigd aan Kamer-Raad. Kamer-Raad is een woon-werk-leer-huis voor jongeren die een opleiding volgen aan ROC van Twente en die door omstandigheden niet over een goede thuissituatie beschikken. Voor het derde achtereenvolgende jaar doneert ROC van Twente kerstpakketten aan Kamer-Raad.

40 ROC-studenten in woon-werk-leerhuis
Op dit moment maken 40 studerende jongeren gebruik van een woonvoorziening van Kamer-Raad in Almelo of in Enschede. Studenten kunnen bij Kamer-Raad terecht als ze gemotiveerd zijn een studie te volgen en er redenen zijn waardoor thuis studeren onmogelijk is, bijv. door huiselijk geweld of alcohol-/drugsmisbruik. Bij Kamer-Raad hebben ze een veilig onderkomen en kunnen ze in alle rust studeren. Alle studenten hebben een persoonlijk begeleider van Humanitas onder Dak, die hen begeleidt in het zelfstandig wonen, leren en werken. Vanzelfsprekend kunnen ze bij ROC van Twente terecht voor studiebegeleiding.

Kamer-Raad
Kamer-Raad maakt onderdeel uit van de Stichting Humanitas onder Dak Twente (HOD). Humanitas werkt in dit project samen met tal van partners, waaronder Jarabee en de gemeentes Enschede en Almelo.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: