Kennisplatform voor Oost Nederland

ROC van Twente maakt van rookplek een DJ stek

Geplaatst op 2 mei 2017
ROC van Twente maakt van rookplek een DJ stek

Dinsdag 9 mei om 12.00 uur onthult Trudy Vos, lid College van Bestuur ROC van Twente, bij de locatie Gieterij in Hengelo de Yalp Fono. Dit is een outdoor DJ-tafel die onder de overkapping bij de ingang van het gebouw komt te staan. ROC van Twente wil met de DJ-tafel een plek creëren waar studenten samenkomen en vanaf hun smartphone muziek versterkt kunnen afspelen en mixen. De DJ-tafel komt op de huidige rookplek die in het kader van de ‘Gezonde School’ wordt verplaatst naar de zijkant van het gebouw.

DJ-tafel Yalp Fono
De outdoor DJ-tafel Yalp Fono is gemodelleerd naar het voorbeeld van huidige DJ-tafels in samenwerking met professionele DJ’s. Studenten kunnen muziek maken vanuit hun telefoon die de tafel vervolgens live versterkt of door de samples te gebruiken die in de Yalp Fono zijn geïntegreerd. Daaraan kunnen ze effecten toevoegen of kanalen door elkaar mixen. Na de officiële onthulling, op dinsdag 9 mei, verzorgt de professionele DJ Rexon van de Amsterdamse Pro DJ School een workshop om studenten en medewerkers de basisbeginselen te leren.

Gezonde school
Het verhuizen van de rookplek en het plaatsen van een DJ-tafel past bij het feit dat ROC van Twente een ‘Gezonde School’ wil zijn. ROC van Twente stimuleert een gezonde en bewuste leefstijl. Daar hoort meer bewegen, zoals dansen bij de DJ-tafel en het ontmoedigen van roken natuurlijk helemaal bij. Vanaf 1 mei is roken onder de overkapping bij de ingang van het schoolgebouw niet meer toegestaan. De nieuwe rookplek is een tijdelijke voorziening, want vanaf 1 januari 2020 is het wettelijk verboden om op schoolpleinen te roken.

Schoon belonen
De DJ-tafel is een beloning voor studenten in het kader van het project ‘Schoon Belonen’. Aan het begin van het schooljaar is er fanatiek gecontroleerd op het zwerfvuil rondom de school. Via stickers op stoeptegels en meer prullenbakken worden studenten erop gewezen hun plastic zakjes, blikjes e.d. in de prullenbak te gooien. Uit metingen blijkt dat er veel minder zwerfvuil rondom de locatie Gieterij is. Vooraf was toegezegd door ROC van Twente en de Gemeente Hengelo dat de studenten bij “goed gedrag” beloond zouden worden.

DJ en dans mee
Vooralsnog is de Yalp Fono onbeperkt en 24/7 beschikbaar, maar ROC van Twente monitort uiteraard wel goed het gebruik. De DJ-tafel is dus ook te gebruiken door buurtbewoners. Iedereen wordt uitgenodigd om zijn DJ-skills te testen en lekker te dansen.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: