Kennisplatform voor Oost Nederland

ROC van Twente gastlocatie voor Skills-beroepenwedstijden

Geplaatst op 30 november 2021
ROC van Twente gastlocatie voor Skills-beroepenwedstijden

Op woensdag 1 december ontvangt ROC van Twente in totaal 13 wedstrijddeelnemers voor de kwalificatiewedstrijd Meubelmaker. Deze studenten komen van verschillende mbo-scholen uit heel het land en strijden voor een finaleplaats op het Nederlands kampioenschap Skills The Finals. De ROC-locatie Techniekhuis Twente aan de Lansinkesweg in Hengelo biedt het toneel voor de meubelmakers van de toekomst. Voor ROC van Twente-student Daniël Lubbers is het een thuiswedstrijd.

Wij zijn als ROC van Twente hartstikke trots dat we deze kwalificatiewedstrijd mogen organiseren. Samen met onze collega’s en in het bijzonder Alfred Evers, de begeleidend docent van onze wedstrijdkandidaat Daniël Lubbers, hebben we alles tot in de puntjes staan. We hopen dat de wedstrijd goed gaat verlopen, het is toch altijd spannend,” aldus Natasja Bosvelt, Skills coördinator van ROC van Twente.

Ook gastlocatie voor Elektrotechnicus gebouwen

Ook is ROC van Twente gastlocatie voor de kwalificatiewedstrijd Elektrotechnicus gebouwen. Deze wedstrijd vindt plaats op dinsdag 7 en woensdag 8 december op de locatie Reggesingel in Rijssen waar ROC van Twente samen met REMO West-Twente techniekopleidingen geeft. Hier gaat onze student Niels Klein Severt het opnemen tegen 13 anders mbo’ers uit het land. Niels gooit hoge ogen, want hij heeft vorig jaar ook al meegedaan aan Skills The Finals.

Op naar het NK

In de periode december t/m februari worden in het hele land bij diverse mbo-scholen ruim 40 kwalificatiewedstrijden georganiseerd. Namens ROC van Twente krijgen 44 studenten de kans een medaille te halen tijdens het NK Skills the Finals dat op 31 maart en 1 april in de Jaarbeurs Utrecht plaatsvindt. Er zijn wedstrijden voor bijna alle beroepen: van metselaar tot kapper, van interieuradviseur tot apothekersassistent en van handhaver tot juridisch dienstverlener.

WorldSkills Netherlands

WorldSkills Netherlands zet zich in om jongeren te inspireren en te motiveren voor beroepsonderwijs en vakmanschap. Skills The Finals is één van de jaarlijkse evenementen die in samenwerking met de MBO Raad en SBB onder de noemer ‘Dit is mbo’ wordt ingezet voor de promotie van het beroepsonderwijs. WorldSkills Netherlands: Skills Heroes | WorldSkills Netherlands.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: