Kennisplatform voor Oost Nederland

ROC van Twente, hogeschool Saxion en Universiteit Twente organiseren ‘Week van de Duurzaamheid’ 

Geplaatst op 16 november 2022
De drie onderwijsinstellingen slaan de handen ineen wat betreft duurzaamheid en organiseren daarom van maandag 21 t/m vrijdag 25 november 2022 de ‘Week van de Duurzaamheid’

De drie onderwijsinstellingen slaan de handen ineen wat betreft duurzaamheid en organiseren daarom van maandag 21 t/m vrijdag 25 november 2022 de ‘Week van de Duurzaamheid’; een week met activiteiten zoals lezingen, inspiratiesessies en workshops.

Door deze week te organiseren willen de drie onderwijsinstellingen hun studenten en medewerkers inspireren om duurzaamheid nog meer te omarmen maar iedereen met interesse in het thema is welkom om deel te nemen. De gehele week zijn er activiteiten op de locaties van ROC van Twente, Saxion en UT. Het doel is om studenten, medewerkers en eenieder die interesse heeft nieuwe kennis te laten opdoen, nieuwe onderwerpen te laten ontdekken en oplossingen te bedenken voor complexe uitdagingen op het gebied van duurzaamheid.

Watertekort en duurzaam ondernemen
Studenten van ROC van Twente gaan voedselproducent Johma helpen bij de opgave om minder water te gebruiken in de toekomst. Het bedrijf uit Losser groeit nog steeds, maar heeft wel de opdracht van Waterbedrijf Vitens gekregen om minder water te gaan gebruiken. De studenten bedenken en presenteren mogelijke oplossingen.

Bij Saxion houden de oprichters van de startup Forkranger samen met ROZ (Regionaal Orgaan Zelfstandigen) een workshop over de dilemma’s van duurzaam ondernemen. Waar loop je tegenaan als je een startup met duurzame insteek van de grond wilt krijgen? Hoe vergroot je de kans op succesvol ondernemerschap? Tijdens de interactieve workshop delen ROZ en Mareike Brühl van Forkranger hun kennis en ervaringsverhalen.

Op de UT kun je meedoen aan een brainstormsessie met het bedrijf SmartGrid. Dit bedrijf werkt aan de energietransitie door de ontwikkeling en productie van schone oplossingen voor energieopslag. Tijdens de sessie mag iedereen meedenken over hoe deze grootschalige opslagsystemen van de toekomst er uit zouden moeten zien.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: