Kennisplatform voor Oost Nederland

ROC van Twente krijgt 1250 zonnepanelen op dak Gieterij

Geplaatst op 31 oktober 2022
ROC van Twente krijgt 1250 zonnepanelen op dak Gieterij

ROC van Twente gaat op haar locatie De Gieterij in Hengelo 1250 zonnepanelen laten plaatsen. Daarmee wordt de locatie nagenoeg zelfvoorzienend als het gaat om elektriciteit.

De gestegen prijzen voor elektriciteit en de ambities op het gebied van duurzaamheid zijn de aanleiding voor het plaatsen van de zonnepanelen. Directeur Huisvesting & Facilitaire Zaken Frans Slingerland is blij met deze duurzame stroomvoorziening. “We wekken straks tot maximaal 500 kWh op. Daarmee kunnen we voor een groot deel voorzien in onze eigen stroomvoorziening.” Volgend jaar worden nog meer panelen geplaatst op het dak van de locatie Gieterij.

Bewustwording

Slingerland legt uit dat de plaatsing van de zonnepanelen een mooie stap is, maar niet het enige ‘wapen’. “We zijn geconfronteerd met een forse stijging van onze energiekosten. Dat betekent dat we op allerlei vlakken maatregelen nemen om energie te besparen. Denk aan het beperkter openstellen van locaties en het matigen van de temperatuur. Aan de andere kant vragen we onze studenten en medewerkers bewust om te gaan met energie om samen het gebruik terug te dringen. ”Onder meer door beeldschermen consequent uit te zetten, deuren dicht te doen en geen lichten te laten branden.”

Met de maatregelen wil ROC van Twente ook versneld werk maken van haar duurzame ambities. “Onder meer met uitbreiding van Ledverlichting die minder energie verbruikt en langer meegaat.”

Verduurzamen

De locatie in Hengelo is de eerste die wordt voorzien van zonnepanelen; op termijn volgen andere locaties in Twente. “We willen al onze eigen gebouwen op redelijke termijn verduurzamen.” Met de voorbereidingen voor het plaatsen van de zonnepanelen is deze week een begin gemaakt. “In de week van 31 oktober beginnen ze dan met de daadwerkelijke plaatsing. In november moeten de eerste panelen stroom opleveren”, aldus Slingerland.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: