Kennisplatform voor Oost Nederland

ROC van Twente viert vakmanschap van studenten, docenten en bedrijven in Wilminktheater Enschede

Geplaatst op 13 juni 2024
ROC van Twente viert vakmanschap van studenten, docenten en bedrijven in Wilminktheater Enschede

Op dinsdag 4 juni organiseerde ROC van Twente een feestelijke avond ‘Vier het Vakmanschap’ in het Wilminktheater in Enschede. Studenten, docenten en leerbedrijven werden deze avond in de schijnwerpers gezet. Mbo-studenten leveren een belangrijke bijdrage aan een goede toekomst van de Twentse economie en ROC van Twente richtte daarom de spotlights op deze makers en doeners van straks. In een spectaculair avondvullend programma werden veel studenten, maar ook docenten en leerbedrijven toegesproken, toegezongen, geëerd en verrast.

Gemeenten Almelo, Enschede en Hengelo reikten mbo awards uit

Om ondernemerschap en talent onder studenten te stimuleren en te belonen reikten wethouders van de gemeente Almelo (dhr. Eugène van Mierlo), Enschede (dhr. Harmjan Vedder) en Hengelo (mevr. Marie-Louise Luttikholt) tijdens Vier het Vakmanschap ‘mbo awards’ uit aan in totaal 10 studenten van ROC van Twente. Bestuurders van de drie gemeenten benadrukten tijdens de avond de grote en belangrijke rol die vakmensen, en daarmee ook het mbo en zijn studenten, hebben in onze samenleving, economie en het onderwijs. De 10 studenten gingen naar huis met een oorkonde, een beeldje én een cheque van € 1.000.- om te investeren in een aanvullende opleiding of cursus.

Power voor onze studenten

“Mega onder de indruk zijn we van alle power, vakman- en vergeet ook het vakvrouwschap niet van onze studenten. Of ze nu tijdens hun studie of stage/werk bijzonder presteren, ze schitteren tijdens de vele landelijke vakwedstrijden of uitgeroepen worden tot Mbo Uitblinker van ROC van Twente. Allemaal zijn het kanjers”, aldus Trudy Vos en Fridse Mobach van het College van Bestuur.

Ook Nederlandse sportkampioenen

Afgelopen weken streden sporters van ROC van Twente met verschillende mbo-scholen uit het hele land tegen elkaar in 22 verschillende sporten tijdens de MBO NK Schoolsport. ROC van Twente sleepte hiermee het indrukwekkende aantal van 16 medailles in de wacht. Uiteraard werden deze sporters ook in het zonnetje gezet tijdens de avond.

Ode aan de docent

Zonder docent geen les. En zonder les geen studie. Docenten zijn onmisbaar voor studenten. Studenten van de Centrale studentenraad hebben ieder voor zich één docent genoemd die voor hen inspirerend is. Deze docenten werden deze avond geëerd. En aan alle docenten werd een ode gebracht door Isabel in de vorm van een prachtige spoken word.

Leerbedrijven in de spotlights

Ook diverse stagebedrijven zijn toegesproken en in het zonnetje gezet door Erik Koldewijn, directeur BPV, en Dimitri van Dillen, leraar van het jaar2022. Een goede begeleiding tijdens de eerste stappen in het werkveld is cruciaal als voorbereiding op de arbeidsmarkt. ROC van Twente is al zijn leerbedrijven in alle sectoren hier enorm dankbaar voor!

Info en organisatie

Het College van Bestuur van ROC van Twente vindt het belangrijk om de innovaties in het onderwijs en het vakman- en vakvrouwschap te laten zien. Daarom werd deze avond georganiseerd voor zo’n 500 genodigden. Studenten van verschillende opleidingen van ROC van Twente hielpen de avond mede te organiseren.

Foto: Lars Smook

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: