Kennisplatform voor Oost Nederland

Rotra 100% klimaatneutraal in 2021

Geplaatst op 28 oktober 2021
Rotra 100% klimaatneutraal in 2021

Met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst met duurzaamheidspartner Climate Neutral Group kiest Rotra per 2021 voor 100% klimaatneutraliteit en hebben we de primeur als 1e klimaatneutrale digitale expediteur”, aldus een woordvoerder van Rotra. “Hoe we dit doen? Door te meten, reduceren en compenseren.

Meten en reduceren; van schoon, naar schoner, naar emissievrij

De duurzame transitie is in volle gang. Het draagvlak voor een internationale aanpak is groot. “Bij Rotra vinden we echter dat de strijd tegen klimaatverandering niet snel genoeg kan gaan. We zijn ongeduldig en willen ons nu inspannen om onze planeet met een goed gevoel door te kunnen geven aan de volgende generatie(s). Het is onze ambitie om volledig emissievrij te werken. Binnen ons domein voeren we in samenwerking met Climate Neutral Group analyses uit op al onze activiteiten. Door deze metingen maken we onze duurzaamheidsprestaties inzichtelijk en zien we wat al goed gaat en wat nog verbeterd kan. We zorgen er voor dat alle reductiemaatregelen meetbaar zijn zodat we samen kunnen zien waar we naartoe werken. Deze resultaten houden we elk jaar bij middels een uitgebreide klimaatcheck.”

Volledige compensatie van alle activiteiten; 100% klimaatneutraliteit

In deze transitie naar emissievrij komt er echter nog steeds CO2 vrij. “Dit kunnen we niet van vandaag op morgen verhelpen. Daarom komen we nu in actie en compenseren we per direct onze restuitstoot volledig. In samenwerking met onze duurzaamheidspartner Climate Neutral Group compenseren we alle emissie die vrijkomt bij alle activiteiten door al onze medewerkers op al onze locaties door te investeren in gecertificeerde duurzaamheidsprojecten zoals het aanplanten van nieuwe bomen, windenergieprojecten en projecten ter bescherming van regenwouden. Hiermee hebben we direct impact en bieden we verladers de mogelijkheid te kiezen voor 100% klimaatneutraliteit van Rotra. Klimaatcompensatie wordt ondersteund en gestimuleerd door de Verenigde Naties om klimaatverandering te bestrijden.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: