Royale gift uit Vorden

20 december 2018 Nieuws

Staalplaat VerwerkingsTechniek SVT Nederland B.V. uit Vorden heeft een bedrag van maar liefst 2980 euro geschonken aan Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding. Het prachtige bedrag werd ingezameld tijdens een open dag op 26 oktober jl. in hun bedrijfspand aan de Industrieweg 9 in Vorden waar SVT sinds begin 2017 is gevestigd. Directeur Luuk van Malenstijn en accountmanager Erik Koetsier, die sinds 2017 bij SVT werkt, hebben de cheque op vrijdag 14 december overhandigd aan Wim Hendriksen van de stichting Bergh in het Zadel.

Dat de inzameling op de open dag ten goede kwam aan Bergh in het Zadel was te danken aan Erik Koetsier, die al een paar jaar meefietst tijdens de trainingstochten van Bergh in het Zadel en volgend jaar deelneemt aan de tocht van ’s-Heerenberg naar Leipzig en terug. Hij wees zijn werkgever op het goede doel van de ’s-Heerenbergse stichting in 2019: het onderzoek naar therapie-resistentie acute leukemie bij kinderen.

Luuk van Malenstijn: ,,Zes jaar geleden zijn we in Brummen gestart met ons bedrijf SVT Nederland. Sinds januari 2017 zijn wij, door ruimtegebrek in Brummen, verhuisd naar ons huidige pand op de Industrieweg 9 in Vorden.’’                                                                                                      SVT Nederland is producent van halffabricaten uit staalplaat. Alles gebeurt in opdracht van derden. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan hoog in het vaandel. Dit begint al bij de verkoop en werkvoorbereiding. Wij zijn experts op het gebied van plasma- en autogeensnijden en het kanten van staalplaat. Ook kan men bij ons terecht voor laskantbewerking, walsen en overige bewerkingen. Met deze specialismes kunnen wij een totaalpakket aanbieden,’’ aldus Erik Koetsier.

Daarnaast beschikt SVT over een geavanceerd machinepark, snijmachines met een bereik van 32×4 meter en diktes van 2 t/m. 200 mm in zowel staal als RVS en stuks gewichten van meer dan 30 ton, dit alles behoort tot de mogelijkheden. Kanten is een belangrijke toegevoegde waarde, stalen platen van 4,2 mtr. lang en tot een dikte van 40 mm kunnen haaks worden omgebogen. Opdrachtgevers  zijn dan ook zeer divers, denk aan leveranciers van trappen, balustrades en hekwerken, bruggenbouw, machinebouw, recycling, machinefabrieken, tank- en apparatenbouw en carrosseriebouw. Doordat opdrachtgevers in veel verschillende disciplines actief zijn heeft men ook te maken met veel verschillende staalsoorten. Om klanten snel en goed van dienst te kunnen zijn, ligt er ook een uitgebreide voorraad van ca. 600 ton in diverse afmetingen, diktes en kwaliteiten in de ruime hal van 6000m2.

Omdat Bergh in het Zadel de ANBI-status heeft, zijn giften aan die stichting fiscaal aftrekbaar. Dat was voor Luuk van Malenstijn zo’n prettige verrassing dat hij direct toezegde ook de komende jaren Ambassadeur van Bergh in het Zadel te worden. En dat was weer een prettige verrassing voor Wim Hendriksen. 

Luuk: ,, We stellen natuurlijk geen bedrag beschikbaar om er vervolgens een fiscaal voordeel van te hebben.  Voor ons is wel belangrijk dat de donatie rechtstreeks naar het goede doel gaat. Er blijft niets aan de strijkstok hangen. Ook vinden wij het fantastisch dat de stichting wordt gerund door vrijwilligers die met veel passie zich inzetten voor de kankerbestrijding.