Kennisplatform voor Oost Nederland

Ruim vijftig activiteiten tijdens de Maakdagen 2016

Geplaatst op 1 juni 2016
Maakdagen 2016 Gelderland

Iedereen die wil weten hoe producten worden gemaakt, kan tijdens de Maakdagen 2016 zijn hart ophalen. Op 3 en 4 juni staan de Gelderse ambachten en industrie in de schijnwerpers. Maakbedrijven openen hun deuren voor bezoekers. Dat is boeiend voor jong en oud die nu dé kans krijgen om een kijkje achter de schermen te nemen. Daarnaast zijn er tentoonstellingen, lezingen, routes, demonstraties en workshops waar het verhaal wordt verteld over de maakindustrie van vroeger en nu. In totaal zijn er ruim 50 activiteiten in de hele provincie, dus altijd iets in de buurt. Het rijke verleden van de Gelderse maakindustrie wordt onder de aandacht gebracht van het grote publiek. Benieuwd wat er allemaal te doen is? Bekijk hier het programma.

Maakprovincie
Gelderland is de maakprovincie van Nederland. De Maakdagen 2016 laten zien wat er aan ambachten en industrie aanwezig is en hoe dat vroeger was. Festivaldirecteur Dolly Verhoeven: “De maakindustrie is een wezenlijk onderdeel van de Gelderse identiteit.” Gelderland kent veel streekeigen industrie. “Van oudsher worden er in Gelderland al producten gemaakt. De aanwezigheid van grondstoffen was vaak bepalend voor het gebied waar een bepaalde bedrijvigheid zich vestigde: papier op de Veluwe, steenbakkers langs de grote rivieren, metaal in de Achterhoek, groente en fruit in de Betuwe.” Tijdens de Maakdagen 2016 kunnen bezoekers zien wat er vlakbij huis wordt gemaakt. In de eigen regio valt nog veel te ontdekken. Mooie verhalen van Gelderse makers zijn hier te vinden.

Hoe maakt u het?
De provincie Gelderland draagt het evenement een warm hart toe. Josan Meijers, gedeputeerde Cultuur & Erfgoed toe zal op zaterdag 4 juni een bezoek brengen aan de open dag van Kuijpers Bouw op de bouwplaats in Oosterbeek. Voor de theaterliefhebbers is er op die locatie de hilarische spelshow ‘Hoe maakt u het?’. Door slimme vragen te stellen kan het publiek raden wie van de kandidaten de echte vakman in de bouw is.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: