Kennisplatform voor Oost Nederland

S4 Energy en Boessenkool nemen grootste carrouseldraaibank van Nederland in ontvangst

Geplaatst op 14 oktober 2016
S4 Energy en Boessenkool nieuwe machine

S4 Energy, specialist in energieopslag voor industriële- en infrastructurele toepassingen, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in het opzetten van de productiefaciliteit voor KINEXT, het innovatieve,  zelfontwikkelde medium voor energieopslag met een unieke combinatie aan eigenschappen. Het innovatieve bedrijf heeft samen met partner Machinefabriek Boessenkool een gloednieuwe productiehal opgetrokken op het terrein van Boessenkool in Almelo. Met de aankomst van de gigantische carrouseldraaibank is één van de voornaamste productiemiddelen nu aanwezig. De ruime ervaring van Machinefabriek Boessenkool in het gebruik van carousselbanken levert een belangrijke bijdrage aan het succes van het samenwerkingsverband.

Een indrukwekkend konvooi van maar liefst 12 zware vrachtwagens voltooit het laatste deel van een reis die begon in Korea. De lading, die samengevoegd een gigantische Hankook carrouseldraaibank vormt, zal binnenkort belangrijke onderdelen voor S4 Energy’s KINEXT opslagunits gaan produceren. De machine zal een prominente plek innemen in de nieuwe productiehal, waar S4 Energy haar activiteiten kan uitvoeren om klantgerichte oplossingen op basis van energieopslag te bouwen. Dominique Becker Hoff, Director Projects bij S4 Energy, is verheugd: “Deze machine stelt ons in staat om veel meer klanten te helpen aan de best mogelijke oplossing voor energieopslag in hun specifieke casus”.

Nieuwe productielocatie klaar voor de toekomst
Met de aanstaande ingebruikname van de productielocatie in Almelo is de samenwerking tussen de partners S4 Energy en Boessenkool in het gezamenlijke bedrijf S4 Manufacturing B.V. definitief beklonken.

Om de energietransitie op termijn succesvol te kunnen voltooien is het essentieel om energie op te kunnen slaan, zowel voor langere als kortere perioden. Daarvoor heeft S4 Energy een steeds groter palet aan opslagtechnologieën ter beschikking, met uiteenlopende eigenschappen en functies. Naast andere opslagtechnologieën, zoals batterijen, zullen de zelf ontwikkelde KINEXT opslagunits een prominente positie in het palet krijgen. Deze technologie slaat kinetische energie op een zeer efficiënte wijze op in een stalen rotor. Door het bijzondere ontwerp verliest KINEXT maar langzaam zijn opgeslagen energie, is de unit met veel vermogen (1 MW) in staat om de totale energie-inhoud in 1,5 minuut te laden en te ontladen en kan de unit in milliseconden reageren.

Door verschillende technologieën te combineren weet S4 Energy op basis van de onderscheidende eigenschappen van iedere technologie, zoals het te leveren vermogen, de opslagcapaciteit, de reactietijd, de benodigde duur van continue ontlading en de optimalisatie van de levensduur van het opslagsysteem, voor de optimale oplossing zorgen.

De faciliteit in Almelo zal op termijn ook gebruikt worden als demonstratielocatie waar de toegevoegde waarde van energieopslag in tal van applicaties getoond kan worden.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: