Kennisplatform voor Oost Nederland

Sacksea wil haar steentje bijdragen aan een circulaire economie

Geplaatst op 16 februari 2021
Sacksea wil haar steentje bijdragen aan een circulaire economie

Sacksea leverde onlangs haar eerste design-zitzak af bij Mats Veltkamp personal training te Wierden. Deze zitzak is gemaakt van gerecyclede materialen en komt tussen de fitnessapparaten te staan, zodat leden even op adem kunnen komen na een lange trainingssessie.

Volgens de visie van Sacksea kan en moet het percentage gerecyclede plastics omhoog en ze levert dan ook graag haar bijdrage aan het opruimen & hergebruiken van plastic afval in haar nieuwe design-producten. Sacksea richt zich op grondstoffen verkregen vanuit ‘clean up’ initiatieven en geeft waarde aan oude plastics door ze te verwerken in nieuwe producten. De Sacksea-zitzakken zijn volledig vervaardigd van gerecyclede materialen en hoogwaardig geproduceerd in Nederland.

Droom komt uit
“Een droom van mij is uitgekomen”, zegt Jos Helder, mede-eigenaar bij Sacksea. “Na een jaar van ontwikkelen in een moeilijke periode, die zich gekenmerkt heeft door Corona, voelt het extra fijn om vandaag ons merk Sacksea te lanceren en onze eerste zitzak, de ‘ECO Chair’, uit te leveren. Ik ben van mening dat we bewuster moeten kijken naar het gebruik en hergebruik van onze grondstoffen en ik ben ervan overtuigd dat we met onze Sacksea ECO Chair een mooi signaal afgeven over hoe het ook kan en naar onze mening zelfs zou moeten. We hebben geen 2e planeet en moeten daarom zuiniger zijn op de onze!”

Collectie
“Van plastic afval een prachtig product maken geeft een fantastisch gevoel, zegt Simon Helder, mede-eigenaar bij Sacksea. Onze collectie bevat op dit moment een Chair en Pouf in drie verschillende kleuren – Een complete set bevat 125 gerecyclede petflessen waarvan 30% vervaardigd is uit de oceaan! En dat is niet het enige – de producten zijn opgevuld met 100% gerecycled plastic (EPS) wat de Sacksea collectie de meest duurzame zitzak van de wereld maakt. Ik ben trots dat we met Sacksea een steentje kunnen bijdragen aan een circulaire economie.”

Even bijkomen
“Mijn sportschool is dicht in verband met Corona, maar ik ben van plan er sterker uit te komen”, zegt Mats Veltkamp, eigenaar van Mats Veltkamp personal training. ”Natuurlijk was het zwaar toen ik eind 2020 voor de tweede keer de deuren van mijn sportschool moest sluiten. Echter is er door het corona-vaccin licht aan het eind van de tunnel en gebruik nu mijn tijd om de sportschool verder naar mijn wens in te richten. De Sacksea zitzak past perfect in mijn interieur even geeft mijn leden de kans om even bij te komen na een zware trainingssessie. Een gezonde aarde is onlosmakelijk verbonden met onze gezondheid en daarom sluit Sacksea perfect aan bij mijn missie als personal trainer.”

ECO Chair
Sacksea heeft dan vandaag haar ‘ECO Chair’ gelanceerd op www.sacksea.com en blijft onverminderd ambitieus in haar missie om haar design producten nog milieu vriendelijker te maken. Zo zijn ze bezig met ambitieuze partners om plastics uit de Nederlandse havens en rivieren te vissen om deze te recyclen tot ‘nieuwe’ plastic korrels voor het afvullen van haar zitzakken.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: