Kennisplatform voor Oost Nederland

Safetyproof gaat voor stabiliteit: ‘Het gaat al tien jaar hartstikke goed’

Geplaatst op 10 november 2022
Safetyproof Beveiligingstechniek BV bestaat tien jaar. Bij deze mijlpaal werd stilgestaan met een groot feest in het eigen pand in Oldenzaal.

Safetyproof Beveiligingstechniek BV bestaat tien jaar. Bij deze mijlpaal werd stilgestaan met een groot feest in het eigen pand in Oldenzaal. “We kochten dit pand drie jaar geleden, het is nu helemaal zoals we het willen. Leuk om dat te kunnen delen met collega’s, familie, vrienden, leveranciers en klanten”, vertelt eigenaar en directeur Raymond Neuber.

Neuber zit al 25 jaar in het beveiligingsvak. Hij begon als monteur en klom op tot mede-eigenaar van een beveiligingsbedrijf. Tien jaar geleden startte hij zijn eigen onderneming. “Ik begon met één monteur, inmiddels hebben we een team van 25 mensen. Dat groeit wat mij betreft nog door tot 30 mensen, dan vind ik het genoeg. We draaien goed en hebben een gezonde basis. Ik houd niet van managementlagen, ik wil het graag beheersbaar houden.”

Ontzorgingspakket
Safetyproof biedt een breed pakket diensten aan. “We zijn destijds meteen begonnen met twee takken: de beveiligingstechniek, waaronder alles valt dat met installaties te maken heeft, en blussing: daarbij horen bijvoorbeeld blusmiddelen, maar ook BHV-artikelen en AED’s. We hebben bovendien een ontzorgingspakket, dat we aanbieden samen met vaste partners: dit omvat alles wat je binnen een pand kunt tegenkomen aan veiligheidsmaatregelen. Klanten vinden dit ideaal: ze hebben één aanspreekpunt voor alles dat ze nodig hebben.”

15.000 klanten
Safetyproof heeft een brede klantenkring met wel 15.000 klanten in heel Nederland. Daarbij horen onder andere de grote ziekenhuizen AMC en VUMC in Amsterdam. “Dat had ik nooit kunnen dromen. De meeste klanten komen via-via bij ons terecht, dat vind ik nog steeds bijzonder.” Safetyproof wordt niet voor niets door anderen aangeraden. “Wij zijn nuchter en staan met beide benen op de grond. Altijd je afspraken nakomen, zeggen wat je doet en doen wat je zegt: dat is de kracht van ons bedrijf, wij zijn écht servicegericht.”

Onderhoudscontracten
Ieder bedrijf heeft te maken met normen en wetgeving op het gebied van beveiliging. Of het nu om inbraak- of brandpreventie gaat: je installaties en middelen moeten op orde zijn. “Wij hebben veel klanten in bestaande bouw waarvoor we installaties en middelen vervangen die op leeftijd zijn, of die volgens de normen niet meer voldoen. We werken op projectbasis én we hebben een service- en onderhoudstak. Dat laatste gaat altijd door, daarom bieden we ook onderhoudscontracten aan. Ik ben er trots op dat die eigenlijk nooit worden opgezegd: klanten waarderen onze dienstverlening en laten hun installaties graag door ons onderhouden en keuren.”

Langetermijnrelaties
Het beveiligingsvak verandert voortdurend. “Elke dag is anders, nieuwe technieken en ontwikkelingen houden ons scherp. Wij houden dan ook ontwikkelingsgesprekken met onze mensen, in plaats van beoordelingsgesprekken. Dan komt aan bod: welke opleidingen wil je volgen komend jaar? De techniek staat niet stil, dus wij ook niet.” Safetyproof trekt naast nieuwe klanten ook nog steeds nieuwe werknemers aan. “Ik vraag nieuwe mensen altijd eerst een paar dagen mee te lopen. Is het wat voor je? Dan tekenen we meteen een contract. Ik ga voor langetermijnrelaties met werknemers, leveranciers en klanten.”

Dat is dan ook het doel voor de komende tien jaar: bestaande relaties goed houden. “Ik hoef niet rijk te worden, stabiliteit is belangrijk. Als we plezier hebben en onszelf blijven ontwikkelen en vernieuwen, blijven we presteren. Waarom zou je meer willen? Als het goed is, is het goed.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: