Kennisplatform voor Oost Nederland

SAFETYPROOF gebouwveiligheid van a tot z geregeld

Geplaatst op 17 januari 2019
Safetyproof

Het gebouw optimaal beveiligd tegen inbraak en brand en het pand veilig verlaten in noodsituaties. Dat is voor elke werkgever een geruststellend idee. Dit soort beveiliging regelt Safetyproof van a tot z. Het bureau uit Oldenzaal adviseert, ontwerpt, installeert, inspecteert en onderhoudt installaties. ‘Alles in één hand, dat vindt de klant prettig’, zeggen directeur Raymond Neuber en salesmanager Remco Beverdam.

Breed aanbod
Safetyproof kiest bewust voor een breed aanbod van beveiligingsproducten
en diensten. Het bedrijf, dat zestien man personeel telt, richt zich op de totale gebouwveiligheid. Voor allerlei noodsituaties biedt het Oldenzaalse bureau een oplossing: inbraak- en brandmeldinstallaties, ontruimingsinstallaties, rook- en warmte afvoersystemen, CO-LPG detectiesystemen, maar ook voor advies en installatie van cameraobservatie- en toegangscontrolesystemen kunnen beheerders van utiliteitsgebouwen bij Safetyproof terecht. Het bureau bewandelt -indien gewenst- het gehele traject van advies tot program van eisen, ontwerp van de oplossing, installatie en onderhoud/ inspectie.

Waarom zo’n breed geschakeerd aanbod? Dat heeft deels te maken met de achtergrond van Raymond Neuber. Hij zit al 22 jaar in het vakgebied van gebouwbeveiliging. ‘Ik ben begonnen als beveiligingsmonteur en heb me opgewerkt als verkoper. Later heb ik samen met mijn toenmalige compagnon van Lammerink Installatiegroep een beveiligingspoot opgezet.’ Op allerlei terreinen -van advisering tot en met installatie- weet Neuber dus van wanten. In 2013 begon hij voor zichzelf met Safetyproof. Hij bruist van ideeën om de dienstverlening in de toekomst verder uit te breiden.

Integraal beveiligingsconcept
Volgens Neuber hebben zijn (potentiële) klanten behoefte aan een integraal beveiligingsconcept waarbij Safetyproof op turnkey basis de opdrachtgever ontzorgt. ‘Sinds het nieuwe Bouwbesluit in 2015 is de gebouweigenaar verantwoordelijk voor de veiligheid in en rondom het gebouw’, legt Neuber uit. ‘Het bedrijf heeft er belang bij dat ze goed verzekerd is tegen de gevolgen van noodsituaties. De verantwoordelijkheid voor ontwerp, installatie en beheer en onderhoud leggen bedrijven graag bij ons neer. Dat geldt niet alleen voor bedrijfseigenaren, maar ook aannemers en installateurs van nieuwbouw -en renovatieprojecten ontzorgen we totaal wat betreft de gebouwveiligheid. Aannemers willen het liefst alleen de regie voeren op de bouw. Daarnaast zijn er voldoende installateurs die alleen de elektrische en werktuigbouwkundige installaties verzorgen en de beveiligingsinstallaties door ons laten uitvoeren’.

Grote klanten
Vanwege haar brede expertise en bewezen kwaliteit op het gebied van gebouwveiligheid wordt Safetyproof ingeschakeld door grote bedrijven, zoals Universiteit Twente, VUmc Amsterdam, Albert Heijn, Plus Supermarkten, TNT, Q-Park parkeergarages en Tony Chocoloney. Zo is het bedrijf uit Oldenzaal verantwoordelijk voor de veiligheid van alle Etos en Gall&Gall-vestigingen in het noorden des lands. Maar ook regionaal weten bedrijven en instellingen Safetyproof steeds beter te vinden (zie kader). De beveiligingsspecialist bedient diverse utiliteitsgebouwen: ziekenhuizen, scholen, kinderopvangorganisaties, retailers, kantoren, et cetera. Neuber: ‘Vanwege die diversiteit stellen we hoge eisen aan de vaardigheden en kennis van ons personeel. Ze krijgen bij ons een interne opleiding en volgen trainingen en cursussen om de kennis up-to-date te houden. De veranderingen in de wet -en regelgeving en allerlei installatietechnieken gaan namelijk razendsnel. Naast dat je hier hard werkt, is er ook veel tijd voor ontspanning en gezelligheid’.

Informatie
Kijk voor meer informatie op www.safetyproof.nl

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: