Kennisplatform voor Oost Nederland

Samen met Leap naar technologisch succes in Oost-Nederland

Geplaatst op 27 juli 2023
Samen met Leap naar technologisch succes in Oost-Nederland

Innoveren, klaar zijn voor de toekomst – dat begrijpt Leap. The Innovation Agency als geen ander. Leap erkent en herkent de uitdagingen waar technologiebedrijven mee te maken hebben en helpt hen voorbij de horizon. Door de strategische aanpak worden samenwerkingen geïnitieerd, projecten gestart en subsidies verzilvert.

Dankzij ons uitgebreide netwerk in de technologische sector kunnen we bedrijven en instellingen aan elkaar koppelen en subsidiepotentieel vergroten. Leap staat voor verbinding, verbinding met en voor klanten. Om technologiebedrijven verder vooruit te helpen versterken wij ons ook met krachtige partners zoals Novel-T en Mazars.

Leuk weetje:

Een van de nieuwste tools in onze toolkit is de subsidieroadmap, waarbij voor ieder bedrijf de mogelijkheden, kansen en aanvraagperioden op het gebied van subsidies in één overzicht staan.

Ontdek de waarde van samenwerken met onze partners

Novel-T helpt nieuwe bedrijven ontstaan en bestaande bedrijven vernieuwen. Wij hebben Cindy Marsman, Manager Marketing & Partnerships bij Novel-T, gevraagd om onze samenwerking eens onder woorden te brengen. “De subsidieadviseurs van Leap zijn een hele mooie aanvulling op de expertise van onze kapitaalexperts. Het geeft onze startups, spin-offs en mkb’ers inzicht in hun subsidiekansen maar ook inhoudelijke support in het verzilveren van deze subsidiekansen. De professionals bij Leap zijn gepassioneerd en betrokken in hun manier van werken, ze zetten ook echt die extra stap. Dit maakt de samenwerking binnen het Novel-T ecosysteem heel waardevol.”

Leap en Mazars hebben hun krachten gebundeld op de raakvlakken van subsidie, innovatie, accountancy en fiscaliteit. Hoe ziet Kay Pierik, partner Technology-Media-Telecom van Mazars, de samenwerking met Leap?Al vele jaren werkt Mazars nauw samen met Leap als kennispartner op het gebied van subsidies, waaronder de WBSO. Tegelijkertijd fungeren de belastingadviseurs van Mazars als de samenwerkingspartner van Leap met betrekking tot de innovatiebox. Daarnaast hebben we ook een sterke verbinding op het gebied van HR. Talrijke HR gerelateerde subsidies, die zijn bemiddeld door Leap, zijn succesvol uitgevoerd door de HR-consultants van Mazars. Regelmatig komen we bij elkaar om trends en ontwikkelingen te bespreken en gezamenlijke acties te ondernemen. In een informele sfeer en onder het genot van goede koffie zijn deze gesprekken altijd inspirerend. Kortom, een uitstekende samenwerking.”

De kracht van onze specialisten: Wat ze voor u kunnen betekenen

Thomas Boerrigter – Managing Consultant

1. Hoe kan het verkrijgen van subsidies technologiebedrijven helpen bij hun groei- en innovatieplannen?

Het verlaagt de spreekwoordelijke drempel om te innoveren. En wanneer een bedrijf niet meegaat in de innovatieontwikkelingen wordt het onherroepelijk de markt uit geconcurreerd. Als een subsidie is binnengehaald, dan is er ook een ‘verplichting’ om daadwerkelijk met de innovatie aan de slag te gaan.

2. Wat zijn de uitdagingen waar technologiebedrijven vaak tegenaan lopen bij het aanvragen van subsidies?

Het subsidielandschap is enorm complex wanneer dit niet het dagelijkse werk is. De voorwaarden voor een aanvraag met daarin de formele en inhoudelijke criteria zijn per regeling en regio verschillend.

Desly Elskamp – Consultant

1. Hoe belangrijk is het om een goed begrip te hebben van de subsidieregelingen op regionaal, landelijk en Europees niveau

Met name voor technologiebedrijven zijn er enorm veel verschillende subsidies beschikbaar, van kleine regionale, tot grote internationale regelingen. Om groei en innovatie te versnellen is het belangrijk om kennis te hebben van het subsidielandschap en wanneer doortastend te handelen. Door middel van subsidies kunt u namelijk meer investeren in uw bedrijf en/of ontwikkelingen, waardoor u een voorsprong opbouwt ten opzichte van concurrenten.

2. Geef een voorbeeld van hoe een technologiebedrijf dankzij subsidies belangrijke stappen kan maken in de ontwikkeling en groei?

Als consultantsorganisatie bedienen wij honderden technologiebedrijven en hebben wij gedurende de afgelopen 16 jaren vele succesverhalen meegemaakt. Daarnaast zetten wij in op langdurige samenwerkingen, waardoor wij bedrijven een fantastische groei zien doormaken. Bedrijven die klein zijn begonnen en voor het eerst gebruik maakten van de WBSO, die vervolgens een steile groeicurve doormaakten en hiervoor gebruik maakten van HR-subsidies om groei in goede banen te leiden. En zo blijkt; subsidie kan het verschil maken tussen een idee en het uitvoeren van een project.

Daan Kockmann – Senior Consultant

1. Vertel wat meer over de specifieke expertise en ervaring die u hebt op het gebied van subsidies voor technologiebedrijven?

Na mijn studies Algemene Chemie en Chemie & Fysica van Nanomaterialen ben ik eerst onderzoeker in de nanotechnologie geweest en ben ik daarna nog vier jaar process development engineer geweest. Hierdoor heb ik ervaring met het doen van onderzoek & ontwikkeling dat aan innovatie voorafgaat. Ook heb ik gedurende twee jaar bij een subsidieverstrekker gewerkt, waar ik projecten technisch inhoudelijk heb beoordeeld op aansluiting bij de WBSO-regeling.

2. Welke rol speelt innovatie in het verkrijgen van subsidies voor technologiebedrijven?

Innovatie is essentieel voor het verkrijgen van subsidies voor technologiebedrijven. Overheden en subsidieverstrekkende instanties willen zien dat het bedrijf met nieuwe ideeën, producten of diensten komt die een verschil kunnen maken in de markt. Innovatieve projecten hebben meer kans op subsidies omdat ze gezien worden als investeringen in toekomstige groei en concurrentiepositie. Subsidies kunnen technologiebedrijven helpen bij het financieren van onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologieën, het opschalen van innovatieve projecten en het betreden van nieuwe markten. Dit verlaagt de kosten van innovatie en vergroot de kans op succes.

Hoe laat onze expertise bedrijven innoveren?

Riwo Engineering

Leap heeft samen met RIWO Engineering diverse successen behaald zoals met de MKB Idee-regeling en de prachtige samenwerkingssubsidies van de SLIM-regeling. Als innovatie adviseur begeleidt Leap al jarenlang deze specialist op het gebied van industriële automatisering en besturing. Om een beter beeld te krijgen, hebben we een gesprek gevoerd met directeur, Wim Spit.

Kunt u ons wat meer vertellen over RIWO?

“RIWO is dé expert op het gebied van industriële automatisering en besturing. We bieden dagelijks complete besturingsoplossingen aan bij onze klanten in diverse sectoren, zoals de voedingsmiddelenindustrie en de land- en tuinbouw. Met ons eigen technologie platformen RIMOTE, RIBOTIC en RINEWABLE kunnen we OEM machinebouwers sneller naar de markt helpen en tevens risico’s reduceren met betrekking tot automatisering, digitalisering en robotisering. Ook kunnen we hen ontzorgen met de (serie)productie van complete besturingssets. Onze langdurige klantrelaties en intensieve samenwerkingen met partners onderscheiden ons in de markt.”

Hoe ondersteunt Leap jullie in dit proces?

“Leap beschikt over de juiste expertise om ons effectief te helpen bij het verkrijgen van subsidies voor onze innovaties. Ze begrijpen onze markt en weten waar ons bedrijf voor staat. Samen hebben we een subsidieroadmap opgesteld, zodat Leap proactief kan inspelen op subsidiemogelijkheden. Op deze manier kunnen innovaties op een natuurlijke wijze versneld worden.”

Kunt u enkele successen noemen die jullie samen hebben behaald?

“Een fantastisch project dat me te binnen schiet, is de financiering voor de besturing en software van een oogstrobot, in samenwerking met Munckhof Fruit Tech Innovators. Dankzij kunstmatige intelligentie kan deze robot appels herkennen en oogsten, waardoor fruitteeltbedrijven binnenkort kunnen bijdragen aan een gezonde lokale voedselproductie. Leap was op de hoogte van ons project en heeft de juiste subsidieregelingen weten te vinden. Hetzelfde geldt voor de subsidie van de Smart Bakery-module van Silowacht, een volledig geautomatiseerd doseersysteem voor industriële deegbereiding, en onze Ribotic-productlijn voor grondrobots, die o.a. ingezet wordt door Sieplo en Achterbosch Machinebouw om processen te automatiseren. Dankzij de inspanningen van Leap hebben we succesvolle samenwerkingsverbanden weten te realiseren!”

Leap: Het Innovatiebureau dat meedenkt

Wat onderscheidt Leap van andere spelers in de markt? Het antwoord ligt in de assertieve aanpak, waarbij we niet alleen adviseren, maar daadwerkelijk in actie komen om bedrijven te helpen hun ambities te verwezenlijken. Of het nu gaat om het verkrijgen van subsidies, het aantrekken van private financiering of het optimaliseren van innovatiemanagement, Leap staat klaar om bedrijven te begeleiden op hun reis naar succes.

Van succesvolle subsidieaanvragen tot inspirerende samenwerkingstrajecten, Leap helpt om dat verschil te maken. We hebben ervoor gezorgd dat bedrijven baanbrekende technologieën konden ontwikkelen, nieuwe markten betreden en de concurrentiepositie verstevigen. Onze klanten zijn het levende bewijs van de impact dat Leap kan hebben op bedrijfsgroei en innovatiesucces.

Dus, als u een technologiebedrijf heeft dat klaar is om te innoveren en te groeien, is Leap uw “partner in crime”. Met onze expertise, toewijding en resultaatgerichte aanpak zullen wij u begeleiden. Durf de stap te zetten en neem contact met ons op.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: