Kennisplatform voor Oost Nederland

SamenLoop voor Hoop Hengelo

Geplaatst op 6 juni 2016
SamenLoop voor Hoop in Hengelo

Op 2 en 3 juli vindt in het FBK-stadion in Hengelo voor de eerste keer de SamenLoop voor Hoop plaats. De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette, waarbij teams in estafettevorm over het parcours lopen. Met het wandelen willen de teams geld ophalen dat bestemd is voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. De 24 uur staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

Natuurlijk wordt er in het eerste weekend van juli niet alleen gewandeld. Louisa Winterink van de organisatie: “Gedurende het hele evenement treden veelal lokale artiesten en verenigingen op. Bovendien is er een braderie. Ook vindt voor basisschoolkinderen een Kinderloop plaats en er zijn een aantal ceremonies.”

Survivors
Op zaterdag openen de ‘survivors’ om 13.00 uur het evenement. Louisa: “Survivors zijn mensen die zijn geconfronteerd met kanker. Niet alleen openen zij het evenement, ze krijgen ook een speciaal programma aangeboden, dat Het Nijehuis uit Hengelo voor hen verzorgt.”

Kaarsenceremonie
Een bijzonder moment is de kaarsenceremonie waarbij het parcours verlicht wordt door duizenden kaarsen en we stil staan bij de mensen die we helaas moeten missen. “Een emotioneel en waardevol moment.” De slotceremonie staat gepland voor zondag, 13.00 uur. Dan lopen alle deelnemers de laatste ronde en vieren ze samen het leven. Louisa legt uit: “Op dat moment maken we ook bekend hoeveel geld de teams in totaal ophaalden met hun inspanningen.”

Er kan nog meer bij!
Op dit moment staan er 23 enthousiaste teams ingeschreven voor de Samenloop voor Hoop Hengelo, die al een mooi bedrag van zo’n 18.000 euro hebben opgehaald. Louisa roept mensen op om ook een team te formeren: “We zijn er nog niet. Ons doel is namelijk 30 teams en we willen uiteindelijk 40.000 euro ophalen voor kankeronderzoek. Hopelijk willen mensen ons helpen om van dit schitterende evenement een succes te maken. Ze kunnen zich inschrijven op de website.”

Inschrijven
Meedoen aan een SamenLoop voor Hoop? Maak familieleden, vrienden, buren, collega’s, verenigingsgenoten enthousiast en vorm een team. Sponsors zijn natuurlijk ook van harte welkom, net als vrijwilligers die willen helpen tijdens het evenement. Alle informatie is te vinden op de website.

Fotobijschrift: Eén van de teams die meedoet aan de Samenloop voor Hoop Hengelo, het team voor Remko Meddeler, die asbestkanker heeft.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: