Kennisplatform voor Oost Nederland

Saxion en ICT Spirit leren van elkaar

Geplaatst op 3 oktober 2018

Saxion en ICT Spirit werken al jaren samen als het gaat om stageplaatsen en afstudeeropdrachten. Vanaf dit schooljaar wordt die mooie samenwerking geïntensiveerd. Twee medewerkers van beide organisaties ruilen een dag per week van baan. Een unieke gelegenheid waarmee door kennisoverdracht de opleiders dichterbij de praktijk komen en ICT Spirit dichterbij de leefwereld van toekomstige medewerkers. Leren van elkaar, daar draait het om. Voor beide organisatie reden voor een feestelijke aftrap.

Mark Leferink, directeur van ICT Spirit, snijdt in zijn kantoor taart aan voor een klein gezelschap. “Wij hebben al jaren een mooie instroom van stagiaires en afstudeerders en zijn vaak de eerste werkgever van jonge IT-ers. Ons bedrijf biedt goede doorgroeimogelijkheden en daar hoort blijven studeren en laten zien wat je kunt wat ons betreft echt bij. Veel IT-ers zijn dan ook lange tijd bij ons in dienst. Maar hoe zorgen we dat we een interessante werkgever blijven voor de toekomstige IT-er? Met deze samenwerking gaan we daar enorm veel over leren.”

Directeur Academie Creatieve Technologie van het Saxion Raimond Bartelink beaamt: “voor onze studenten is het van belang dat onze opleiding goed blijft aansluiten bij de banen van de toekomst. Hoe mooi is het om uitgebreide ervaring op te doen in elkaars keuken? Er zullen diverse medewerkers van Saxion naar ICT Spirit gaan en vice versa. Ik kijk er enorm naar uit met dit team conclusies te trekken waardoor we een nog sterkere opleider worden.”

Werken als IT-er bij Saxion en als docent bij ICT Spirit
Marc de Vries, Service Level Manager, doet namens ICT Spirit de aftrap. Hij staat wekelijks samen met docent Theo Lansink voor een klas tweedejaars HBO-ICT studenten. In kleine teams werken de studenten samen aan een fictieve businesscase, waarin ze nieuwe ICT-omgeving moeten opleveren. Zaken als de Prince project methodiek, architectuurmodellen, het schrijven van een plan van aanpak en een technisch en functioneel ontwerp passeren de revue. Marc de Vries: “In mijn begeleidende rol is het mooi om te zien hoe het theoretische kader zich verhoudt tot de praktijk. Studenten zijn zich niet altijd bewust van het proces bij de klant. Wie beslist, wat is de echte vraag, welke vragen moet je stellen om te komen tot het beste voorstel. Daarnaast is het voor mij ook leerzaam, ik zie weer eens van dichtbij met welke bagage studenten bij ons binnenkomen.”

Mevlit Akca, docent digital forensics en security specialist bij Saxion, is één dag in de week bij ICT Spirit. Daar doet hij diepgaande kennis op over netwerken en security. Hij kijkt mee met ICT networking en security experts om samen tot een zo goed mogelijke netwerk-oplossing te komen voor de klant. “Ik hoop hiermee up-to-date te blijven met huidige netwerktoepassingen. Het is anders dan alleen de theorie leren, met deze bagage kan ik beter vanuit de praktijk kennis overdragen op de studenten. En zo zijn zij weer beter voorbereid op de praktijk.”

Over ICT Spirit, www.ictspirit.nl
ICT Spirit zorgt voor flexibele ICT-oplossingen passend bij de organisatiedoelstellingen van haar klanten. Als familiebedrijf in de ICT-sector in Oost-Nederland realiseren, beheren en adviseren zij over de ICT-omgeving van haar relaties. Onlangs werd ICT Spirit uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland. Onder meer in ‘doorgroei- en carrièremogelijkheden’ en ‘uitdaging in het werk’ kregen ze de hoogste score.

Over Saxion, www.saxion.nl
De Academie Creatieve Technologie (ACT) combineert opleidingen op het gebied van media, creatie en vernieuwende technologie. Met als motto “Leer, creëer, innoveer en inspireer” bieden onze opleidingen een prettige en uitdagende leeromgeving.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: