Kennisplatform voor Oost Nederland

Schaafstra Techniek; nieuwste cameratechnologieën voor openbare terreinen

Geplaatst op 3 januari 2020

De vraag naar cameraoplossingen op openbare terreinen neemt toe, wordt ook gemerkt bij Schaafstra Techniek. Cameratoezicht in de binnenstad, op bedrijventerreinen of ter voorkoming van afvaldump bij openbare milieupleinen.

Binnensteden

Met cameratoezicht in de binnenstad kunnen BOA’s op ieder moment van de dag beelden bekijken van de gebeurtenissen in de binnenstad. Tevens is het camerasysteem zo in te stellen dat er meldingen worden verstuurd bij opvallende situaties. Herkenning op basis van ‘people counting’ waarbij de camera een signaal geeft als er veel personen binnen een bepaalde zone staan en andere manieren om straatgeweld te herkennen.

Bedrijventerreinen

Het bedrijventerrein ’t Varck & Brammelo in Haaksbergen kwam met de aanvraag voor verbetering en uitbreiding van de huidige camerabeveiliging bij Gerard Dasselaar, projecteringsdeskundige bij Schaafstra Techniek. “Aan de hand van een cameraplan voor het bedrijvenpark zijn camera’s geplaatst op bepalende knooppunten op het bedrijventerrein, waarbij kentekencamera’s zijn geplaatst op de toegangswegen.”
Door middel van een koppeling met het monitoring operations center van RJ Security kunnen beelden live worden uitgekeken en worden deze opgeslagen. Hierdoor kan actief geschakeld worden bij incidenten. De kentekencamera’s zijn gekoppeld aan een landelijke database en wanneer een verdacht kenteken of een gestolen voertuig wordt waargenomen die op een zwarte lijst staat, wordt op dat moment actief geschakeld door de bewakingsdienst.

Milieuparken

Gemeente Almelo kwam met een aanvraag voor cameratoezicht op milieuparken waar veel overlast was van illegale afvaldump. In samenspraak met de gemeente is gekozen voor een oplossing waarbij de camera’s verplaatsbaar zijn naar meerdere locaties. Tevens is er een mobiele cameraopstelling actief, die in samenspraak met gemeente Almelo door de technische dienst van Schaafstra Techniek op maat is ontwikkeld. Door middel van een app kunnen BOA’s op afstand livebeelden bekijken, maar ook terugkijken naar het moment van de afvaldumping. Op basis van kenteken kunnen vervolgens boetes worden uitgedeeld. In het camerasysteem is de omgeving van het milieuplein geblurd, in het kader van privacy.

Voor al deze oplossingen denkt Schaafstra Techniek actief mee met de wensen van de klant om daarbij de beste technologische oplossing te vinden voor het handhaven van de openbare orde.

 

 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: