Kennisplatform voor Oost Nederland

Schickendantz Walsbekleding klaar voor volgende stap

Geplaatst op 20 juni 2017
Schickendantz Walsbekleding klaar voor volgende stap

Dat in een bedrijf alles lekker op rolletjes loopt, is vaak niet letterlijk bedoeld. Bij de bedrijven waar wel letterlijk rollen, walsen en wielen worden ingezet om de productie soepel te laten verlopen is het van belang dat ze probleemloos kunnen opereren. Schickendantz Walsbekleding Nederland B.V. is daarin gespecialiseerd; al meer dan 35 jaar flexibel in rubber.

Rollen, walsen en wielen worden op uiteenlopende manieren in bedrijven ingezet, bijvoorbeeld voor inktoverdracht, transporteren van goederen of spreiding van papier of folie. Op die rollen, walsen en wielen brengt Schickendantz een rubberen of kunststof laag aan. Dat gebeurt in overleg met de klant en is afhankelijk van de functie die de wals heeft. De laag kan ter bescherming zijn, om vloeistoffen te absorberen en af te geven, om frictie over te brengen of om te voorkomen een elektrische lading ontstaat (antistatisch). De kracht van Schickendantz is om daar de rubbersoort met de juiste eigenschappen voor te selecteren.

Daarvoor worden zowel natuurlijke als synthetische rubbers ingezet, die allemaal verschillende eigenschappen hebben. De ene is beter weers- en ozonbestendig, de ander is elastischer. Polyurethanen zijn kunststoffen met hogere slijt-, snij- en scheurweerstand dan rubber. Daarnaast kan polyurethaan ook hogere belasting aan.

In de bekleding kan ook nog een specifieke toepassing worden verwerkt, zoals het profileren van een rol, legt bedrijfsleider Roel Ars. “Daarin zijn tal van varianten, als de klant daarin wensen heeft kunnen wij daar op inspelen.”

Dat doet het Zevenaarse bedrijf onder meer met de revisie en opnieuw bekleden van rollen en walsen. “Schickendantz wil de klant zoveel als mogelijk ontzorgen. De overname in 2011 door moederbedrijf Ditech heeft er toe geleid dat we een totaaloplossing kunnen bieden.” De lijnen daarvoor zijn kort, buurman DiTech produceert de rollen en zorgt eventueel voor het uitbalanceren. Het bekleden en aanleveren van de complete wals neemt Schickendantz voor rekening.

De walsen en rollen worden geleverd aan uiteenlopende industrieën. Onder vaste klanten zijn onder meer bedrijven in de off-shore, machinebouw, papier- en kartonnage-industrie, levensmiddelenindustrie, folie- en houtindustrie

De wortels van het bedrijf liggen in Brabant, Leo Schickendantz richtte daar in 1969 Schickendantz Walsbekleding op. In 1996 volgde een overname en verhuizing naar Duiven. In 2011 kocht Ditech Machinefabriek het bedrijf. Vorig jaar verhuisde Schickendantz naar Zevenaar, waar de beschikking is over een compleet ingerichte werkplaats met een optimale routing en verbeterde faciliteiten. Schickendantz is nu klaar voor de  volgende stap. Er wordt hard aan gewerkt om dit jaar de ISO-certificering voor elkaar te krijgen.

“Het middensegment van de markt is ons speelveld”, zegt Ars. “We staan voor een goede prijs-kwaliteitverhouding met korte levertijden als sterk punt, net als het meedenken met de klant. Voor ons staat een tevreden klant hoog in het vaandel.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: